Dukla se představí v Kotlině

31.08.2007 / Robert Netušil

Jihlavské hokejisty dnes čeká zápas na ledě havlíčkobrodského rivala. Proti Rebelům se Dukla postaví v rámci přípravy na nový prvoligový ročník. Oba soupeři už se v srpnu jednou utkali, na Horáckém zimním stadionu vyhrála Jihlava 14. 8. vysokým rozdílem 8:2. Dnešní souboj dvou regionálních týmů začne v Kotlině v 17 hodin.

Zápasovou premiéru po svém návratu do Dukly si dnes odbude pětadvacetiletý obránce Pavel Staněk, který se ve středu upsal svému mateřskému klubu na dva roky. "Určitě se těším. Zatím mám z toho všeho dobrý pocit. Hrát bych měl vedle Petra Kuchyni ve druhé pětce," prozradila nejčerstvější posila jihlavského týmu.

V sestavě Dukly už se s určitostí neobjeví obranná dvojice Michal Klíma, Jan Kanov, s nimiž jihlavští trenéři pro nový prvoligový ročník nepočítají. Další bek Petr Plch a útočník Jan Hrbatý by měli strávit nadcházející sezonu ve druholigovém Pelhřimově, kam odchází na hostování. Není ale vyloučeno, že se všichni čtyři hokejisté v průběhu soutěže v jihlavském dresu ještě obejví. Dukla totiž může jejich služeb kdykoliv využít.

Do Havlíčkova Brodu pocestuje Jihlava s brankářskou dvojicí Milan Řehoř - Kaspar Zgraggen, která bude hájit barvy Dukly v celé nové sezoně. Trenéři s chtěli ponechat v záloze i Romana Kousala, jenomže jednání s Velkým Meziříčím nedopadlo dobře a třiadvacetiletý gólman bude zkoušet štěstí v nejvyšší lotyšské lize. Už o tomto víknedu ho čeká zápasová zkouška.