Na Draky s Řehořem v brance

14.09.2007 / Robert Netušil

Jihlavské hokejisty čeká první výprava na led soupeře v novém soutěžním ročníku. V sobotu 15. září se od 17 hodin představí v Šumperku. Na sebe tak narazí týmy, které v úvodním kole inkasovaly nejvíc gólů. Draci prohráli v Olomouci 1:7 a Dukla před vlastním publikem podlehla Ostravě 2:6. „Musíme zlepšit úplně všechno, protože doma jsme nehráli dobře,“ ví kouč jihlavského týmu Aleš Tomášek.

Proti Šumperku se do branky Dukly od začátku postaví stejně jako proti Sareze Milan Řehoř. „Nemáme důvod mu nedat další šanci. Milan je připravený dobře, určili jsme ho jako jedničku a po jednom utkání to měnit nebudeme,“ říká trenér jihlavských gólmanů Petr Jaroš. „Nemůže ho psychicky srážet dolu, musíme mu pomoct,“ dodává.

I pro Jaroše byl nepovedený start do sezóny velkým překvapením. „Vůbec jsem nečekal, že by to mohlo takhle dopadnout. Milan vypadal v pohodě, i na dopoledním tréninku před utkání působil velmi klidným dojmem. Problém byl spíš v tom, že dostal takové nešťastné góly,“ myslí si kouč.

V základní sestavě Dukly se znovu objeví také útočník Tomáš Čachotský, který se do Jihlavy vrátil před úvodním zápasem z extraligového Znojma. „Nevíme, jak dlouho u nás Tomáš bude, ale každopádně teď je nám k dispozici a jsme moc rádi,“ pochvaluje si příchod pětadvacetiletého forvarda trenér Aleš Tomášek.