Na Hané se utkají dva tříbodoví soupeři

19.09.2007 / Robert Netušil

Jihlavské hokejisty dnes čeká druhá cesta na led soupeře. Ta první, která vedla v sobotu do Šumperku, skončila porážkou 1:3. Tentokrát se Dukla představí na Hané v Prostějově. Oba dnešní soupeři mají na kontě tři bodym, i když k nim přišli úplně jiným způsobem. Zápas 4. kola první hokejové ligy začne na prostějovském zimním stadionu v 18 hodin.

Dukla Jihlava se k prvnímu bodovému zisku dostala až v minulém kole na domácím ledě v souboji s Třebíčí, kterou porazila 3.1. Předchozí dva zápasy pokaždé prohrála, přestože šancí si v nich vytvořila celou hromadu. "Tohle je jen otázka času, když tomu člověk půjde naproti, tak to někdy přijde. Ať už dřív, nebo později. Já jsem rád, že se nám to podařilo prolomit právě v zápase s Třebíčí, který je pokaždé víc sledovaný, a já doufám, že už to takhle bude pokračovat dál," přeje si jihlavský útočník Ladislav Rytnauer.

Loni narazila Jihlava na Prostějov poprvé v 8. kolec, kdy na Hané vytěžila bod za porážku 1:2 po samostatných nájezdech. Jedinou úspěšnou trefu Dukly tehdy zaznamenal obránce Petr Kuchyňa, který je připraven naskočit i do dnešního duelu.

Před minulým kolem udělali jihlavští trenéři Aleš Tomášek a Petr Svoboda několik změn v sestavě a vyplatilo se. "Jsem spokojený především s nasazením a bojovností všech kluků, takhle by to mělo vypadat," pochvaloval si volbu Tomášek. "Bohužel vzhledm ke kouskování hry kvůli vylučování, jsme museli v podstatě hrát jenom na tři útoky a ten čtvrtý se tam moc často nedostal," dodal.

Prostějov má na kontě po třech odehraných kolech rovněž tři body, ale dopracoval se k nim rozdílným způsobem. V prvním zápase prohrál s Havířovem 4:5 po samostatných nájezdech, ve druhém naopak naprosto stejným výsledkem slavil výhru nad Kometou Brno a v sobotu podlehli Jestřábi v hanáckém derby Olomouci 1:3.