Kometa přiveze Padělka

21.09.2007 / Robert Netušil

Dukla Jihlava se už potřetí v nové prvoligové sezóně představí domácímu publiku. Po středě a pondělí bude hracím dnem na Horáckém zimním stadionu také sobota. V tradiční čas 17:30 přivítají jihlavští hokejisté Kometu Brno. Jejich soupeř vstoupil do ročníku 2007/2008 s velkými plány, ale zatím se mu příliš nedaří přesvědčit veřejnost, že to s postupem do extraligy myslí vážně.

Tým z Brna nedokázal ještě ani jednou dotáhnout utkání do vítězného konce v normální hrací době. Na konto si ve čtyřech duelech připsal pouhé čtyři body, což ho řadí na šestou příčku tabulky skupiny Východ. Zkušenými hokejisty se to přitom v Kometě jenom hemží. "Potřebovali bychom, aby se nám povedl alespoň jeden zápas," prohlásil na oficiálním klubovém webu hlavní kouč Brna Rostislav Čada.

Jihlava má zatím v nové sezoně padesátiprocentní úspěšnost. Po dvou porážkách přišly dva velmi povedené zápasy. Doma si v derby souboji poradila s rivalem z Třebíče 3:1 a na Hané pak rozstřílela Jestřáby 7:3. „Prostějov ale nebyl moc nebezpečný, takže ten výsledek nemůžeme přeceňovat,“ brzdí nadšení autor tří branek Ladislav Rytnauer.

Vůbec poprvé si v utkání s Kometou oblékne jihlavský dres nový útočník v kádru Dukly Michal Holuša. Nastoupit by měl ve druhé formaci vedle Hradeckého a Říhy. „V Prostějově se nám zranil Slavík a Holuša by ho měl nahradit. Znám Michala dobře, myslím, že by mohl být hodně platným hráčem,“ tvrdí hlavní trenér Dukly Aleš Tomášek.

Brno si zase hodně slibuje od jihlavského rodáka Ivana Padělka, který s Duklou absolvoval celou přípravu na ledě, ale před týdnem se rozhodl odejít do prvoligové Komety. Dost by tak mohl prozradit svým novým spoluhráčům o herních nácvicích Dukly. „Musíme se s tím vyrovnat, nic jiného nám nezbude,“ říká jihlavský kouč.

Utkání můžete sledovat online. A to jak formou čtenou, tak i obrazem. Přenos z Horáckého zimního stadionu zajišťuje Promoteam.