Dukla chce zpátky tři ztracené body

20.10.2007 / Robert Netušil

Jihlavské hokejisty čeká na delší dobu poslední cesta na východ. Čtrnáctým kolem totiž končí úvodní čtvrtina letošní prvoligové soutěže a od středy začne cestování opačným směrem. Dnes Dukla narazí na havířovské Pantery, s nimiž na domácím ledě prohrála jednoznačným výsledkem 0:4. O to větší motivaci si prý svěřenci trenérské dvojice Petr Kaňkovský, Petr Jaroš na cestu přibalí. Zápas začne v 17:30.

Na první vzájemnou bitvu s Havířovem nevzpomíná jihlavský tým v dobrém. Po špatném výkonu přenechal svému soupeři všechny body a do té doby hlavní kouč A-mužstva Aleš Tomášek byl následně odvolán z funkce. "Tentokrát chceme vyhrát. Určitě si pojedeme pro vítězství," tvrdí odhodlaně jeden z jihlavských hokejistů Martin Krupka.

Velký pozor si budou muset dát hráči Dukly hlavně na vstup do zápasu, v posledních době totiž pravidelně prohrávají úvodní třetinu. Útočník Jiří Kubát si myslí, že by to mohlo být špatnou předzápasovou rozcvičkou. "Trochu jí určitě pozměníme, už na tom s Petrem Kaňkovským pracujeme. Hráči ale byli na něco navyklí a chvilku potrvá, než si zvyknou na nový program. Každopádně s tím něco provedeme," říká trenér Petr Jaroš

Den před utkáním v Havířově musela Dukla odcestovat za tréninkem do Humpolce. Horácký zimní stadion totiž v pátek patřil koncertu Lucie Bílé. "Žádné problémy s přeložením tréninku jsme neměli, je to kousek. Jenom tam bylo větší chladno," prohlásil s úsměvem Jaroš. Sobotní rozbruslení před odjezdem na sever Moravy už měli jihlavští hráči slíbeno znovu na domácím ledě.

Sestava od vítězného středečního souboje s Olomoucí se prý měnit nebude. Nepříjemné zranění si sice z utkání odnesli Tomáš Čachotský a Petr Štrach, ale oba už se dnes opět chystají hrát. "Na jejich přístupu je vidět, že jsou opravdoví profesionálové," přispěchal s pochvalou jihlavský kouč.