Dukla se chystá navázat na předchozí dva povedené zápasy

23.10.2007 / Robert Netušil

Jihlavští hokejisté vstoupí do druhé etapy základní části soutěže. První soupeřem Dukly bude nejhorší tým západní skupiny Beroun. Na ledě Medvědů se jihlavský A-tým představí ve středu od 18:00 hodin. „Myslím, že postavení Berouna v tabulce neodpovídá jeho hře. V létě v přípravě byl hodně nebezpečný. Určitě ho nepodceníme,“ dušuje se asistent hlavního kouče Petr Jaroš.

Dukla zatím posbírala v nové sezoně 19 bodů, naopak její soupeř jich má na kontě pouhých 7, z toho jenom dva získal před vlastním publikem. „Musíme jít do zápasu od začátku naplno. Je nutné, aby kluci plnili přesně to, co v tréninku nacvičujeme. Měli bychom bodovat,“ říká trenér.

Jihlava se letos prezentuje v první lize podivnými sériemi. Po dvou až třech porážkách v řadě přichází stejný počet vítězných duelů. „Prostě jsme jednou nahoře a jednou dole, ale našim cílem je každopádně sbírat body ve všech zápasech. Teď doufáme, že v Berouně navážeme na ty dva povedené zápasy,“ hlásí Jaroš.

Tahouny Dukly jsou zatím jednoznačně Oldřich Bakus a Ladislav Rytnauer. Prvně jmenovaný se usadil v čele kanadského bodování celé ligy a druhý se může pochlubit vizitkou nejlepšího střelce. „Celá první pětka předvádí to, co jsme od ní čekali. Každý tým by takou chtěl mít. Hlavně aby to klukům vydrželo a byli zdravotně v pořádku,“ přeje si Kaňkovského asistent.

Prosazovat by se ale pochopitelně měli také ostatní. „Hodně teď na tréninku střílíme, dáváme hráčům víc prostoru, aby natrénovali zakončení. Teď už jen čekáme, že to konečně začne fungovat v zápasech,“ tvrdí kouč.

V domácím souboji proti Olomouci vychytal Dukle vítězství Milan Řehoř, v Havířově zazářil Kaspar Zgraggen. Kdo se postaví proti Medvědům zůstává hádankou. „Vzhledem k tomu, že Milan má nějaké drobné zdravotní problémy, je větší pravděpodobnost, že bude chytat Kašpi. Ale stoprocentní to není,“ krčí rameny Jaroš.