Dukla bude hrát o sebevědomí

02.11.2007 / Robert Netušil

Jihlavu čeká druhé letošní domácí derby. Dukla hostí na Horáckém zimním stadionu rivala z Havlíčkova Brodu. Rebelům patří v západní skupině šestá příčka a úplně stejně je na tom na východě jihlavský tým. Zápas 18. kola první ligy začne v krajském městě Vysočiny v sobotu v 17:30.

Oba soupeři se spolu utkali v rámci letní přípravy a oba uspěli na domácím ledě. Dukla nejprve rozstřílela Rebely vysoko 8:2. V Kotlině potom podlehla 5:6 po samostatných nájezdech.

Jihlavským hokejistům se v letošní sezoně derby daří. Třebíč dokázali porazit v obou utkáních. „Samozřejmě bychom chtěli uspět i tentokrát. Bylo by fajn, kdybychom se chytli právě na nich,“ říká útočník Jiří Kubát.

Ten přišel do Dukly před sezonou právě z Havlíčkova Brodu a o motivaci tak má postaráno. „Těším se moc,“ přikyvuje zkušený hokejista. „Doufám, že přijde hodně lidí a že vyhrajeme,“ dodává.

Na opačné straně bude stát hráčů, kteří mají co do činění se soupeřovým týmem podstatně víc. Ještě loni oblékali dres Dukly brankář Jaroslav Suchan, či útočník Jan Dušátko. V minulosti byli na Horáckém zimním stadionu doma také zkušení Michael Vyhlídal a Daniel Hodek.

„Potřebujeme nějaký povedený zápas, abychom se hodili psychicky do pohody,“ přeje si obránce Bedřich Ščerban.

V sestavě Dukly by se měl znovu objevit útočník Tomáš Čachotský, který v Kadani nastupoval v první formaci s Rytnauerem a Bakusem. „Potřebovali jsme rozložit sílu do víc formací,“ uvedl asistent hlavního kouče Petr Jaroš.