Sebevědomí jihlavských hráčů roste

28.11.2007 / Pavel Zeman

Hokejisté Dukly se dostávají do herní pohody. Poté co skousli sérii osmi porážek, se nyní vezou na vítězné vlně. Beroun, Vrchlabí i Kadaň nenašli recept na zastavení rozjíždějící se jihlavské lokomotivy. Bilance devíti bodů ze tří posledních utkání je lichotivá. „Určitě se nám sebevědomí zvedá, ale ještě není konec. Musíme makat dál,“ uklidňuje nadšení Milan Řehoř, který poprvé v sezóně vychytal všechny střelecké pokusy soupeře.

V loňské sezóně slibovaly duely těchto soupeřů brankové hody. Jihlavskému fanouškovi utkvěla v paměti především výhra 10:1, na které se dvěma góly a pěti přihrávkami podílel nynější trenér jihlavské Dukly, Petr Kaňkovský. Kdo čekal podobný nášup ve svatyni Stejskala, musel být zklamán. „Kadaň je soupeř hrozně těžkej. Oni hrajou takový ten urputný hokej. Nicméně jsme to dotáhli do vítězného konce a máme důležité tři body,“ jednoduše zhodnotil Řehoř.

Společně s Čachotským a Hradeckým sklidil největší potlesk od neúnavně burcujícího domácího publika. Svou první vychytanou nulu však nikterak nepřeceňuje. „Nejvíc jsem se zapotil v druhé třetině. To jsem měl hodně štěstí, ale kluci mi teď hodně pomáhají,“ chválí své spoluhráče.

V posledních zápasech se může cítit bezpečně za nově složenou obrannou dvojí Ficenc-Míka. Druhý jmenovaný svůj precizní výkon v obranné fázi umocnil gólem. „Byla to přesilovka pět na tři a Čagi (Tomáš Čachotský – pozn. autora) tam protihráče perfektně odtáhl. Já jsem akorát přemýšlel, jestli to ještě nemám nahrát na Fícu (Tomáš Ficenc – pozn. autora). Rozhodl jsem se vystřelit a padlo to tam,“ radoval se Radek Míka.

Míkova trefa z 5.minuty načala a zároveň i ukončila brankový účet zápasu. Přes padesát pět minut tak museli Jihlavští bránit hubeňoučké vedení „Samozřejmě je to na nervy trochu nápor. Hlavní je neudělat nějakou hrubou chybu. Na druhou stranu to zase neznamená, že jsme z toho byli nějaký podělaný. Kdybychom se začali klepat a bát o výsledek, tak by nám to začalo odskakovat od hokejek. To by nebylo dobré,“ ví teprve třiadvacetiletý obránce.

Výsledek 1:0 vydržel až do závěrečného hvizdu a Jihlava se mohla radovat z další cenné výhry. „Musíme poděkovat Milanu Řehořovi, že nás podržel. Od nás to nebyl bůhvíjaký výkon, i když jsme to nějak ukopali na 1:0. Proti takovýmto soupeřům musíme ale dávat víc gólů,“ vysvětlil Míka.