Je snadnější jít do týmu, kterému se nedaří, tvrdí Dvořák

29.11.2007 / Robert Netušil

Hokejisté Dukly Jihlava už mají v letošní sezoně třetího hlavního kouče. Po Aleši Tomáškovi a Petru Kaňkovském se úlohy šéfa střídačky ujal Karel Dvořák. Pětapadesátiletý jihlavský rodák zahájil sezonu u extraligové juniorky Dukly, ale nyní kývl na nabídku přejít k A-týmu. "Už mi to vedení klubu navrhlo jednou, když odcházel Aleš Tomášek, ale tehdy jsem to nevzal. Teď jsem si řekl, že podruhé se taková nabídka neodmítá," svěřil se Dvořák.

Foto: Deník/Josef Němec.

Jak dlouho jste nad druhou nabídkou přemýšlel?
Petr Kaňkovský mi to navrhl někdy v neděli. Pak jsme se o tom bavili, proběhla diskuze a já jsem si řekl, že do toho půjdu. I když si myslím, že to Petr měl ještě vydržet. Přeci jenom, týmu se teď daří, má našlápnutou nějakou sérii...

Bude pro vás lehčí, naskočit na vítěznou vlnu, nebo naopak těžší, protože se bude očekávat, že v ní budete pokračovat?
Myslím si, že je mnohem snadnější, když přijde nový kouč do týmu, kterému se nedaří. To můžete něco změnit, ale tohle mužstvo teď třikrát vyhrálo. Je jasný, že všichni budou chtít, aby se ve výhrách pokračovalo. A fanoušci tady umějí dát svoji nespokojenost hodně hlasitě najevo.

Jakou roli ve vašem rozhodování sehrálo to, že se juniorce v extralize nedaří?
Nechci se zříkat zodpovědnosti, opravdu jsem si myslel, že budeme bojovat o záchranu. A ještě chci říct, že odcházím nerad, protože si myslím, že perspektiva u juniorky je pořád větší, než u A-týmu. Tam můžete skončit každou chvíli.

Zůstane vašim asistentem Petr Jaroš, nebo si budete hledat jiného?
Nějaká jednání možná proběhnou, ale uvidíme, jak se to všechno bude vyvíjet. Mně bylo řečeno, že budu dělat s Petrem Jarošem a já ho jako asistenta respekutuji. Budu s ním dělat rád.

V kabině A-týmu nejste letos poprvé, už jste kluky vedl v zápase v Ostravě, bylo to pro vás v tomhle směru jednodušší. Měl jste k nim nějakou úvodní řeč?
Popřál jsem hráčům hodně zdraví a aby pokračovali ve výsledcích z posledního týdne. Každopádně cítím velkou zodpovědnost. Vím v jaké situaci se tenhle klub nachází a byl bych rád, kdybychom neměli žádné starosti. Každý trenér věří, že to půjde dobře.