Jihlavští hokejisté rozdávali dárky

04.12.2007 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava rozdávali radost nemocným dětem. V úterý odpoledne se šestice vybraných hráčů ve složení Lukáš Krupka, Petr Štrach, Pavel Staněk, Ondřej Martinka, Ondřej Ježek a Radek Míka vypravila jako předvoj Mikuláše do jihlavské nemocnice s košíky plnými dobrot a dárků.

Aktualizováno! K vidění fotografie od Libora Plíhala.

Všechny děti dostaly od "červenožlutých" Mikulášů plyšáky, ovoce a sladkosti. Zájem byl také o plakáty a podepsané kartičky. Malí pacienti vítali hráče prvoligového jihlavského týmu, kteří přišli oblečeni do dresů, s nadšením. "Jak nemají bílé mundúry, tak jsou jim hned sympatičtí," smál se prim. MUDr. Milan Svojsík.

"A vyhráli jste někdy?," vypálil otázku na přicházející skupinu asi sedmiletý kluk. "No někdy jo, ale už je to dost dávno," odvětil se smíchem obránce Pavel Staněk. "A na ty statistiky se raději moc nedívejte," přidal upozornění.

Kartičky s plakáty šly do slova na dračku. "Jéé, to mi doma fakt nikdo neuvěří," šeptal kamarádovi další z malých pánů marodů. Ale zkrátka nepřišly ani nemocné slečny, i těm přidali hokejisté ke sladkostem svoje kartičky. "Na téhle mi to fakt sluší," přesvědčoval mladou dámu další z obránců Dukly Petr Štrach.

Při odchodu se některé děti s hráči vyfotily a pak už je personál nemocnice zahnal zpátky do postýlek. Jihlavští hokejisté popřáli všem marodům brzké uzdravení a slíbili, že na dětském oddělení jihlavské nemocnice rozhodně nebyli naposledy.

Ke zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici přispěly kromě Dukly Jihlava také Jednota Třešt a obchodní centrum Reiterman.