Hanzal: Moc šancí na dostudování nemám

28.12.2007 / Eva Streichsbierová

Útočník Jiří Hanzal byl ve čtvrtek jediným jihlavským hráčem, který neměl z vítězství Dukly 5:4 nad univerzitním výběrem České republiky radost. Dvaadvacetiletý hokejista stál totiž v přípravném souboji na straně akademiků. Pozvánku od trenérské dvojice Jaroslav Liška, Jan Zachrla dostal díky svému studiu na Vysoké škole polytechnické. „Mým oborem jsou počítačové systémy,“ prozradil Hanzal.

Titulem příkladný student se prý ale jihlavský forvard pyšnit nemůže. „Času je strašně málo, školu stíhám hodně špatně. Moc šancí na dostudování nemám,“ přiznává sebekriticky. „Každopádně se snažím, co to jde,“ přispěchal s dodatkem.

Tým akademiků je tvořen především z hokejistů, kteří hrají první a druhou ligu. „Extraliga je specifická v tom, že hráči mají profesionální smlouvy a kluby je neradi uvolňují,“ vysvětluje jeden z koučů Jan Zachrla.

Ten se ve čtvrtek pohyboval po Horáckém zimním stadionu poprvé jako host, protože role šéfa jihlavského klubu se minulý týden dobrovolně vzdal. „Když jsem dneska do Jihlavy jel, bylo to jiné. Už jenom proto, že jsem věděl, že večer zase pojedu pryč,“ prohlásil bývalý jednatel Dukly.

Práce u univerzitního výběru prý pro něj nyní bude jediným kontaktem s hokejovým prostředím. „Jsou to kluci, kteří hokeji dávají něco trochu jiného, berou ho z jiné stránky. Práce s touhle partou je balzámem na hokejovou duši,“ pochvaluje si atmosféru Zachrla.

Vrátí se Hrbatý?
K výhře Dukly nad týmem akademiků České republiky přispěl ve čtvrtečním souboji jedním gólem také útočník Jan Hrbatý, který zatím většinu letošní sezony strávil ve druholigovém Pelhřimově. „Někteří kluci dostali volno, a tak trenéři povolali mě. Rád jsem si zahrál,“ svěřil se jihlavský rodák.

A jeho start za Duklu by nemusel být pouze ojedinělý. „Je to možný, ale všechno je teprve v jednání. Nechci předbíhat. Každopádně bych se chtěl vrátit,“ přiznal Hrbatý, kterému se v posledních zápasech v dresu Spartaku hodně dařilo. „Docela si teď věřím v zakončení,“ uvedl. „Ale bez spoluhráčů by to nešlo. Já jsem vlastně jenom sbíral bonusy,“ dodal skromně.