Zgraggen bude vypomáhat Moravským Budějovicím

22.01.2008 / Eva Streichsbierová

Brankář Dukly Jihlava Kaspar Zgraggen oblékne dres účastníka krajského hokejového přeboru. Dvaadvacetiletý Švýcar se na led vrátil po úspěšně vyléčené mononukleóze, ale Milan Řehoř zatím podává velmi dobré výkony a do zápasu svého kolegu ještě nepustil. Proto vedení klubu zajistilo své letní zahraniční posile náhradní program v Moravských Budějovicích.

„Bylo to samozřejmě po vzájemné dohodě. Souhlasily s tím oba kluby i samotný hráč. Jinak by k tomu nemohlo dojít,“ uvedl současný jednatel Dukly Tomáš Sedlák.

Moravské Budějovice patří k favoritům krajského přeboru Jižní Moravy a Zlína. Tým vedený koučem Stanislavem Neveselým má dokonce postupové ambice.

„Kaspar chce hlavně chytat. Samozřejmě by byl radši, kdyby šlo o druholigový tým, ale nebránil se ani téhle variantě,“ prozradil kouč jihlavských brankářů Petr Jaroš.

V pondělí absolvoval Zgraggen s celkem Moravských Budějovic úvodní trénink a už ve čtvrtek by měl hájit jeho barvy v domácím souboji s Břeclaví. Ve středu a v sobotu ale bude k dispozici prvoligové Dukle, kde bude plnit roli týmové dvojky.

Nižší soutěž si v letošním ročníku vyzkoušel už také Milan Řehoř, ten oblékal v několika zápasech dres druholigového Velkého Meziříčí.