Zgraggenova výpomoc přinesla Žihadlům cenné vítězství

25.01.2008 / Eva Streichsbierová

Brankář Kaspar Zgraggen má za sebou úspěšnou premiéru v dresu Moravských Budějovic. Do týmu účastníka krajského přeboru jižní Moravy a Zlína, uvolnila dvaadvacetiletého Švýcara prvoligová Dukla Jihlava. Hned při svém úvodním startu pomohl mladý gólman Žihadlům k vítězství 6:1 nad Břeclaví.

Foto: Deník/Libor Plíhal.

Utkání s druhým týmem tabulky nezačalo pro Zgraggena příliš dobře, ještě nebyla odehrána ani minuta utkání a Moravské Budějovice prohrávaly 0:1. „Šlo vlastně o první střelu a ta mě dost překvapila. Ale já jsem se tím moc nezabýval, snažil jsem se soustředit na další zákroky,“ prohlásil mladý brankář.

Ve zbytku utkání už byl potom stoprocentně úspěšný, naopak jeho kolega na protější straně musel tahat puk ze své sítě celkem šestkrát, a na konci utkání se tak domácí Žihadla radovala z přesvědčivého vítězství 6:1.

„Hodně nám pomohl, výborně chytal hlavně v oslabení. A taky práci holí měl velmi dobrou. To obvykle brankáři v krajském přeboru moc neovládají,“ pochvaloval si výkon svého nového svěřence kouč Moravských Budějovic Stanislav Neveselý.

Zgraggen, kterého v minulých týdnech vyřadila ze hry mononukleóza, prý nebere vystoupení v krajském přeboru za nic degradujícího. „Mě nezajímá, co je to za soutěž, jde mi hlavně o to, abych si zachytal. Potřebuju se dostat do formy, v jaké jsem byl, než jsem onemocněl,“ svěřila se brankářská dvojka Dukly Jihlava.

O utkání, v němž se proti sobě postavily dva nejlepší týmy tabulky, mluvil pouze v pozitivním duchu. „Úroveň rozhodně nebyla špatná. Hrálo se pomaleji, ale bylo vidět, že je tam několik hráčů, kteří jsou dost kvalitní.“

Čtvrteční výprava do Moravských Budějovic prý nebyla ojedinělou záležitostí. Pokud nedojde ke kolizi zápasů v první lize a regionálním přeboru, bude se prý výpomoc opakovat. „Pojedu zase příští týden v neděli,“ prozradil téměř plynnou češtinou usměvavý Švýcar.

foto zde

foto zde

Další fotografie ze zápasu (autor Zdeněk Drla) zde