Mládež Dukly: Trápení juniorů zachraňují výkony dorostu

03.02.2008 / Jakub Mezlík

Jihlavské mládežnické kluby jsou jako den a noc. Zatímco dorostenci vedení Františkem Zemanem předvádějí líbivý hokej a míří do play-off, junioři jsou v hluboké krizi. Kluci bohužel nechtějí bojovat, zlobí se téměř po každém utkání jihlavští trenéři Petr Buzek a Petr Svoboda. Projevuje se to výrazně i na výsledcích. Posledních patnáct zápasů prohráli, navíc inkasovali hrozivých sto jedna branek, což činí téměř osm gólů na zápas.

Najdou se však i světlé chvilky. V dosud posledním odehraném zápase na ledě Opavy sice junioři osmkrát inkasovali, přesto našel Petr Svoboda i slova chvály. „Kluci se tentokrát vydali, bohužel shořeli jsme na tom, že nás bylo jen čtrnáct.“ Zatímco do začátku sezony nastoupil tým s širokým kádrem, nyní je problém sestavit tři kompletní lajny. Mužstvo postihlo pár odchodů, hráči jsou často nemocní. Možná se jim ani nechce hrát. „My jsme se kolikrát snažili hráče k něčemu motivovat, ale oni nemají zájem. A pak ani tréninky nestojí za nic. My se můžeme na střídačce stavět na hlavu, ale nepomůže to.“ Zato dorost směřuje do play-off, a podobné problémy Zemana trápit nemusí.

Oba celky v uplynulém týdnu ještě lehce doplnily kádr. V juniorském týmu se objevil Filip Matějka, který začal sezonu v jihlavském dorostu, poté putoval do Třebíče, ani tam se však příliš neprosadil. „Toho kluka neznám, nikdy jsem ho předtím neviděl, ale je vidět, že má velké rezervy, a je potřeba, aby hodně potrénoval,“ řekl na jeho adresu Svoboda. Dorostenci posílili na postu brankáře. Jiřího Šťastného doplnil navrátilec Štěpán Holec a v prvních dvou zápasech předvedl spolehlivý výkon. „Štěpán bude s námi v kádru a uvidíme, jak budou oba gólmani pracovat,“ nechce určovat jedničku František Zeman.

Jihlavské mladíky nyní čeká téměř čtrnáctidenní pauza, k dalšímu soutěžnímu utkání se postaví až v pátek 15. února. Dorostence i juniory čeká podobný program. „První týden dostanou kluci trochu zabrat, další týden musíme zvolnit a udržet dobrou kondici,“ popisuje plán dorostu Zeman. Jejich starší kolegové také nepřijdou zkrátka a čeká je těžký týden. „Kluky pozlobím, pořádně je protáhnu. Určitě dostanou pořádně zahulit. A pak musíme zlepšit defenzivu, protože ta je strašná,“ prozradil Svoboda.