Řehořovi bude krýt záda gólman extraligového Liberce

04.02.2008 / Eva Streichsbierová

Původně měl být jenom pojistkou pro vyřazovací část, ale nyní to vypadá, že se možná už brzy dostane do hry. Hokejový brankář extraligového Liberce Pavel Falta v pondělí absolvoval úvodní trénink s prvoligovou Duklou Jihlava a zdá se, že s ním kouči počítají.

Foto: Deník/Libor Plíhal.

„Myslím, že ho před play off v nějakém zápase vyzkoušíme,“ prozradil hlavní trenér jihlavského A-týmu Karel Dvořák.

O konkrétním duelu ale zatím nechtěl spekulovat, navíc Milanu Řehořovi se v poslední době daří skvěle. „Na postu jedničky se podle mě nic měnit nebude, Milan chytá zodpovědně,“ je přesvědčen kouč brankářů Petr Jaroš. „Spíš bude Pavel dělat dvojku.“

Toho, že by se mohl Řehoř začít strachovat o místo, se prý neobává. „Pro něj to naopak může být skvělá škola. Pavel je přeci jenom starší a zkušenější. A navíc musí Milan konečně přijít na to, že konkurence bude všude. Je potřeba, aby se s tím naučil žít,“ vysvětluje trenér.

Dvojkou A-týmu Dukly byl v minulých kolech Kaspar Zgraggen, který teprve nabírá formu po prodělané mononukleóze. V neděli opět nastoupil v krajském přeboru za Moravské Budějovice a spolehlivým výkonem jim pomohl k vysoké výhře 15:2 nad Plumlovem.

„O Pavlovi jsem mu říkal, když jsem ho v pondělí vezl na trénink. Ví, že teď musí o to víc bojovat,“ říká Jaroš.

Tři kvalitní gólmani jsou podle trenérů pro play off nutností. „Nikdy nevíte, co se může stát. Takhle budeme alespoň připraveni,“ pochvaluje si současný stav Dvořák.

Dvaatřicetiletý Falta zatím svoji roli v týmu nikterak neřeší, užívá si návratu do mateřského klubu. „Uvidíme časem, jak to bude, já jsem teď hlavně rád, že můžu být doma s rodinou,“ usmívá se spokojený brankář.