Řehořovi prý chtěl vrchlabský Přeučil ukopnout hlavu

20.02.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Jihlavy a Vrchlabí už zase běží vstříc čtvrtfinálové metě bok po boku. Úterním těsným vítězstvím 2:1 Dukla definitivně zlikvidovala náskok svého soupeře a srovnala stav série na 2:2. „Byla to vydřená výhra, ale takhle by měly vypadat všechny zápasy play off,“ prohlásil brankář jihlavského týmu Milan Řehoř.

Foto: www.fotokraus.cz.

Ten hlavně ve druhém domácím duelu nebyl zrovna v záviděníhodné pozici. Soupeř se snažil gólmana Dukly vyprovokovat. „Už na rozbruslení na mě Přeučil střílel puky a vyhrožoval mi, že mi ukopne hlavu,“ prozradil Řehoř. „Musím se teď víc chránit, hodně mi v tom taky pomáhají naši beci,“ dodal.

Přesto ke kontaktu mezi oběma zmiňovanými hokejisty ve druhé třetině došlo a oba si za něj vysloužili dvouminutový trest. „Vrchlabí už prostě neví, co by zkusilo, tak používá zákeřnosti. Třeba to, co předvedli v pondělí...,“ kroutil hlavou brankář. „Bohužel jsme to nakonec odnesli my. Ale semkli jsme se a po oba dva dny jsme podali parádní výkon,“ radoval se.

Zastrašování a vyvolávání šarvátek se nelíbí ani hlavnímu kouči Dukly Karlu Dvořákovi. „Tyhle kanadský manýry já neuznávám, jde v nich o zdraví hráčů. Jsou to takový blbý věci, které by se rozhodně neměly dělat,“ neskrýval rozhořčení.

Gólman Řehoř měl nakonec navrch. Předvedl několik parádních zákroků, za svoje záda pustil ze třiačtyřiceti střel jenom jednu a výrazně pomohl Dukle k vítězství 2:1. „Hráli jsme zodpovědně, dělali jsme všechno, co po nás trenéři chtějí a je to 2:2,“ usmíval se jeden z hrdinů úterního duelu.

Tím dalším byl útočník Tomáš Čachotský, který v 21. minutě otevřel přesnou střelou skóre zápasu. „Měl jsem štěstí. Chtěl jsem to rozehrát do strany, ale nastřelil jsem tyčku hokejky jednoho z jejich beků a puk se vrátil zpátky ke mně. A pak už jsem to jako správný střelec trefil,“ smál se spokojený forvard.

Vítězný gól si na konto připsal Vladimír Říha, kterému se skvěle dařilo už o den dříve. Hosté v polovině utkání sice snížili, jenomže na vyrovnání už nedosáhli. O postupujícím do čtvrtfinále tak bude muset rozhodnoput až pátý zápas, který se hraje ve čtvrtek ve Vrchlabí.