Nechápal jsem, proč mám na sobě jihlavský dres, přiznal Kubát

04.03.2008 / Eva Streichsbierová

Jako každý hokejista se těšil na okamžik, kdy vypukne play off. Jenomže si v něm nakonec nezahrál ani jediný zápas. Útočník Dukly Jihlava Jiří Kubát první kolo vyřazovacího bojů s Vrchlabím promarodil. „Měl jsem otřes mozku, pohmožděnou páteř a krk,“ prozradil jednatřicetiletý forvard.

Nepříjemné zranění utrpěl v předposledním kole základní části v domácím souboji s Olomoucí. Po střetu s protihráčem zůstal otřesený ležet na ledové ploše a do kabiny by bez pomoci nedošel.

Vzpomínáte si, kdo vás tehdy na útočné modré srazil?
Vůbec. Já si ten moment nepamatuju. A ani těch následujících deset minut. Dostal jsem nahrávku a pak už nic nevím.

Takže těch deset minut jste úplně vymazal z hlavy?
Jak říkal doktor, měl jsme restart. Absolutně jsem netušil, že hraju hokej v Jihlavě. Přemýšlel jsem, proč mám na sobě jihlavský dres.

Už se vám někdy něco podobného stalo?
Nikdy. Je hrozný, když se koukáte po kabině a ani nevíte, kde vlastně jste. Nemohl jsem si vzpomenout co bylo před měsícem. Mozek všechno vracel strašně pomalu. Až po chvilce jsem poznával kluky a místnost. Prostě hrozný.

Pak, když už vám bylo líp, připouštěl jste si, že to může být konce sezony?
Ani ne. Myslel jsem si, že vynechám ten další zápas, ale že budu úplně mimo, to mě nenapadlo. Chtěli si mě nechat v nemocnici, což jsem odmítl a raději podepsal revers.

Byl jste se alespoň podívat na domácí souboje s Vrchlabím?
Šel jsem na ten první, ale v polovině se mi zase začala motat hlava, a tak jsem raději odjel. Pro hokejistu je nejhorší přijít o nejdůležitější část sezony a ještě se ani nemoct dívat.

A celkově byste letošní sezonu zhodnotil jak?
Po zdravotní stránce to byla hrůza. V podstatě jsem dva a půl měsíce nehrál. To se mi předtím v životě nestalo. Naopak jsem vždycky odehrál skoro všechny zápasy. Z pohledu zranění to byla jednoznačně nejhorší sezona.

Zůstanete v Jihlavě i příští ročník?
Nabídku jsem dostal, ale zatím jsem ještě nic nepodepsal. Každopádně bych se nebránil. Pokud mi dají konkrétní smlouvu, určitě podepíšu. Už jenom proto, abych mohl napravit tu letošní sezonu.

Ta pro vás už skončila, přesto pořád trénujete. Není to poněkud nemotivující?
Je, ale na druhou stranu chápeme, že to byl neúspěch a vedení nás nebude platit zadarmo. Navíc je to pořád lepší, než se válet doma. (smích)

A kdo podle vás letošní ročník první ligy vyhraje?
Já jsem to nějak přestal sledovat. Každopádně si myslím, že buď Brno, nebo Mladá Boleslav.