Musíme dobře bránit a hodně střílet, burcuje Tomica

06.04.2008 / Eva Streichsbierová

K zisku domácího titulu mají zatím hokejisté Slavie Praha i Karlových Varů stejně daleko. Po úvodních dvou zápasech je stav finálové série nerozhodný 1:1. V prvním utkání se radovali Západočeši z vítězství 5:4, ve druhém slavili výhru 5:2 Pražané. "Líp jsme bránili a podařilo se nám dát i nějaké góly," oddechl si útočník Slavie Marek Tomica.

Foto: www.hc-slavia.cz/Pavel Vrtiška

Odchovanec jihlavského hokeje si v sobotu hodně pochvaloval také atmosféru. Do hlediště pražské 02 Arény dorazilo více než 16 tisíc diváků! "Klobouk dolu před všemi, kteří přišli. Znovu se potvrdilo, že sobota je pro hokej v Praze nejlepším dnem," prohlásil nadšený sedmadvacetiletý forvard.

Jen rodina rodáka z Malého Beranova tentokrát mezi davem fanoušků chyběla. "Měli něco neodkladného, ale jinak jezdí často. Byli jak na sérii s Třincem, tak potom na té s Libercem. Občas dorazí i kamarádi," prozradil Tomica.

O tom, komu ve finále fandit, mají v rodné vesnici šikovného útočníka zřejmě naprosto jasno. "No to doufám, že mi drží palce," smál se slávistický forvard. "Pokud bude co zapíjet, určitě pak uděláme nějakou společnou oslavu," přiživil motivaci.

Cesta za titulem bude ale ještě hodně náročná. Navíc se teď série stěhuje na horkou půdu do Karlových Varů, kde se domácí gólman Lukáš Mensátor překonává ještě o něco hůř než obvykle. "To je pravda, ale i Vojtek v Třinci a Pinc v Liberci chytali výborně a stejně jsme vyhráli. Prostě musíme hodně střílet, ono tam pak něco spadne," tvrdí Tomica.

Na Západě Čech se bude hrát v úterý a ve středu. "Alespoň jednou tam přece vyhrát musíme," burcuje svůj tým před cestou do Varů.