Hlavně žádný stereotyp, každý den čeká hokejisty jiný sport

26.05.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava mají týden her. Každý den absolvují vnitřní turnaj v jednom sportovním odvětví. Dnes se tým rozdělil do čtyř skupin po sedmi hráčích, kteří bojovali o prvenství v minikopané. „Vždycky za ten den dostane vítězná skupina nějakou odměnu. Třeba dneska to byl oběd,“ usmíval se hlavní kouč Dukly Karel Dvořák.

Foto: Deník/Libor Plíhal

Na polední menu do restaurace Amazonia si zašla sedmička hokejistů ve složení Lukáš Vacek (junior Dukly Jihlava – pozn. red.), Oldřich Bakus, Pavel Staněk, David Jonáš, Jan Hrbatý, Tomáš Chlubna a trenér juniorského týmu Dukly Aleš Totter.

„Řekli jsme si, že šestý týden přípravy by měl být spíš odpočinkový, aby kluci dostali větší chuť do finiše,“ prohlásil Dvořák. „I když třeba dneska nikomu zápal a hlad po vítězství určitě nechyběl. Bylo to perfektní,“ dodal.

Složení skupin bude každý den jiné, o zařazení rozhodne los. „Dnes nám vypomohli junioři, abychom dali dohromady alespoň čtyři týmu. Někteří kluci totiž mají problémy s koleny, a fotbal proto hrát nemůžou,“ vysvětlil trenér.

Co se týká odměny, ani ta nebude každý den úplně stejná. Hráči se prý dozvědí vždy až ráno před začátkem turnaje, o jakou cenu se ten den bojuje. „Tohle je starost jednatele. On něco určitě vymyslí,“ smál se Dvořák.

Program následujících dnů:

Pondělí 26. května - minikopaná (vítězové – Vacek, Bakus, Staněk, Jonáš, Hrbatý, Totter, Chlubna)
Úterý 27. května – fotbal
Středa 28. května - basketbal
Čtvrtek 29. května - florbal
Pátek 30. května - tenis