Nejmenším hokejistům Dukly chystají trenéři pestrý program

28.05.2008 / Eva Streichsbierová

Dvakrát do týdne se scházejí k přípravě nejmladší členové HC Dukla Jihlava. Malí hokejisté z 1. až 3. třídy musejí plnit pokyny trenérů stejně poctivě, jako jejich starší kolegové. „Celkem máme přes čtyřicet dětí, ale rádi bychom přivítali další. Všichni kluci i děvčata k nám mají dveře dokořán,“ říká kouč Josef Kolda.

Fotografie z přípravy malých hokejistů si můžete prohlédnout zde

Společně s ním se nejmenším hokejistům Dukly věnují také další kouči – Petr Buzek, Bohuslav Novák, Milan Götz, Patrik Augusta a Petr Trávník. „V tomhle věku se zaměřujeme hlavně na koordinaci a celkovou pohybovou průpravu,“ vysvětluje Kolda.

Samozřejmě nechybí ani nejrůznější hry, jako třeba fotbal, vybíjená nebo ragby. „Všichni jsou šikovní a snaží se. Máme tady třeba i čtyř a půlleté kluky, i ti se u nás určitě neztratí,“ hlásí kouč. „Plánujeme, že s těmi staršími si půjdeme zahrát fotbal proti třeťákům FC Vysočina,“ dodává.

S tím, že trenéři rádi přivítají každého dalšího kluka či děvče, to myslí naprosto vážně. „Ať určitě přijdou, pokud mají zájem si zasportovat, trénujeme každé úterý a čtvrtek na Skalce. Jsou tady i děti, které se věnují třeba judu, nebo jinému sportu,“ vzkazuje Kolda.

(Bližší informace podá přímo kouč Josef Kolda na čísle 604 724 656)