Tomáš Hradecký od A do Ž

23.06.2008 / Redakce

Tomáš Hradecký je jedním ze čtveřice hráčů, kteří do jihlavské Dukly zamířili před minulou sezónou z Mladé Boleslavi. Celou loňskou sezonu ale laboroval se zraněním, které se promítlo i do letošní letní přípravy. I přes počáteční handicap se ale začíná v červenožlutém dresu prosazovat čím dál výrazněji, k čemuž přispělo i zařazení do 1. útoku místo zraněného Oldřicha Bakuse.

A – auto: Mám 10 let starou Škodu Felicii a jsem s ní spokojen. Nic lepšího nyní nepotřebuji.
B – bydlení: Bydlím v Makovicích, což je 6 km od Znojma v blízkosti národního parku Podyjí.
C – cestování: Občas jedu v létě k moři, jinak se dost nacestuji za hokejem. Naštěstí z domu to mám do Jihlavy pohodovou jízdou 50 minut.
Č – Česko: Česko je Česko, líbí se mi tady daleko víc, než třeba v USA.
D – debut: Mezi chlapy si mě v 17ti letech vytáhl do tehdy druholigového Znojma trenér Pazourek.
E – euforie: Největší radost mám, když se nám podaří odehrát dobrý zápas, k čemuž jsem přispěl i já. Pro tyto pocity hokej hraji.
F – film: Líbí se mi komedie nebo historické filmy. V poslední době mě zaujal nádherný film Království nebeské.
G – góly: Střelecky se mi nejvíce dařilo v Long Beach Ice Dogs, pak to bylo dobré i dva roky v Mladé Boleslavi. LOni jsem se zpočátku střelecky trápil, věřím ale, že už jsem to zlomil a bude to dobré.
H – hospoda: S bráchou jsme otevřeli na Vranovské přehradě hospodu, vzhledem k rekreantům je to ale samozřejmě otevřené jen přes léto. Přináší nám to starosti, ale i radost.
Ch – chuť: Mám rád ryby, hlavně v zámoří jsem hodně ujížděl na suši. Nevím o jídle, které by mi nechutnalo.
I – internet: Jelikož ho doma ještě nemám připojen, tak na něj chodím málokdy.
J – Jihlava: Je to pěkné město, líbí se mi tady. Jihlavu znám hodně dlouho, protože bratr tady kdysi hrával v mládeži. Já jsem tady navíc byl na vojně. Byl jsem poslední ročník, který Dukla nabírala.
K - kabina: Je to tady zázemím na srovnatelné úrovni jako v Boleslavi. Co se týče party, tak samozřejmě záleží, jak se daří. Parta je tu ale v pohodě.
L – lenošení: Nerad odpočívám lenošením. Nejraději odpočívám aktivně, např. prací kolem baráku.
M – muzika: V poslední době poslouchám Pearl Jam, Faith no more. Poslechnu si cokoliv, záleží jak se cítím.
N – nervozita: Nervózní občas bývám, dokonce bych řekl, že čím jsem starší, tím jsem i nervóznější. Cítím daleko větší zodpovědnost, než když mi bylo třeba dvacet.
O – oblečení: Nejlépe se cítím v riflích a tričku. Někdy mi něco pěkného koupí přítelkyně, nevadí mi ani společné nakupování.
P – partnerka: S partnerkou se známe od jejích patnácti let, takže to je skoro 11 let. V současné době kromě práce ještě studuje, naštěstí se ale vídáme každý den. Jenom když máme středeční zápas, tak se nevidíme, protože tady zůstávám a ona raději chodí na extraligu do Znojma, než na nás.
Q – iQ: Dělal jsem si iq test, který byl před třemi lety na Nově. Výsledné číslo bylo 115.
R – rozhodčí: Občas mě vytočí, snažím se ale jejich výroky nevnímat. Je to tak lepší.
Ř – řidičák: Dělal jsem si ho ve 21 letech, zatím jezdím bez nehody. V USA jsem vůbec auto nepoužíval, protože jsem bydlel na pláži a všude jsem si dojel na kole.
S – spoluhráč: Nejlíp se mi hrálo s pár kluky v Long Beach. Výborně jsme si také vyhověli s Jiřím Kadlecem v Boleslavi. V Jihlavě se mi hraje parádně s Čagym a Rýťou.
Š – škola: Jsem vyučen kuchař/číšník, poté jsem hned podepsal smlouvu a věnoval se naplno hokeji.
T – trenér: Nejvíce mi dal trenér v Long Beach, jenž byl výborný psycholog. Před třemi roky dostal angažmá v Los Angeles Kings. Podobným typem byl i pan Hořava, jenž mě vedl v Boleslavi.
U – úspěch: Vítězství v 1. lize ve Znojmě. Individuálními úspěchy bylo 2x vyhrané bodování v Boleslavi.
V – Vysočina: Zdejší krajina se mi moc líbí, příroda je zde malebná.
W – workholismus: Někdy v letních měsících mě to postihne, když po přípravě na suchu jedu makat na stavbu nebo dělat do restaurace. Nedělá mi problém vzít do ruky vařečku nebo si stoupnout za výčep.
X - xenofobie: Nemám s tím problémy. Pokud se lidé chovají slušně, je mi to jedno.
Y – vtipY: Já nejsem rozhodně ten, který by je vyprávěl. Raději si něco pěkného poslechnu.
Z – zranění: Nejhorší zranění mě postihlo vloni. Při florbale jsem špatně došlápl a malér byl na světě. Kvůli zranění jsem musel vynechat celý loňský rok. Podstoupil jsem 2 plastiky křížových vazů a artroskopii chrupavky. Celou letní přípravu jsem s tím měl problémy, poslední dobou už se to ale zlepšuje.
Ž – žehlení: Občas se mě domácí práce týkají, přítelkyni rád pomůžu.