V Třešti zvítězila Sparta, Dukla skončila na druhém místě

29.06.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava vybojovali v Třešti druhé místo. Lepší než oni byla na exhibičním fotbalovém turnaji pouze Sparta Praha. Jihlavský tým tvořili z větší části členové současného kádru, ale kopačky obuli také tři bývalí hráči – Jaroslav Benák, Petr Altrichter a Oldřich Válek.

Fotografie z fotbalového turnaje zde

„Pro mě je Dukla pořád otázka cti, dá se říct moje celoživotní dílo. Jsem moc rád, že jsem si za ni zase mohl zahrát,“ svěřil se osmačtyřicetiletý Válek.

Kromě Dukly Jihlava a Sparty Praha se na hřišti Slavoje Třešť představily ještě další čtyři mančafty, vesměs složené z místních podnikatelů a osobností. V dresu Třeště nastoupil například i hráč druholigového FC Vysočina Michal Lovětínský. „Tenhle turnaj ale není o fotbalovém umění, spíš jde o to, aby se nikdo nezranil,“ smál se třešťský rodák.

A to se povedlo. Všichni přežili bez zranění a zápasy si náramně užívali. „Bylo to super, zahrát si s legendami jako jsou Olda Válek nebo Jarda Benák. Akorát už jsou starší, takže jsme za ně my mladí museli všechno odběhat,“ dobíral si své spoluhráče dvaadvacetiletý forvard Jan Hrbatý.

Finále, které obstarala Dukla se Spartou, bylo do poločasu velmi vyrovnané, pak se ale prosadili Pražané a vyhráli 4:1. Jediným jihlavským hráčem, který dokázal překonat „brankáře“ Jiřího Hanzlíka, byl Oldřich Válek. Ten si svého času užil vzájemných hokejových bitev se Spartou požehnaně. „Je jasný, že na trávníku je to něco jiného než na ledě. Ale rivalita je tam pořád a porážka mrzí,“ prohlásil třebíčský rodák.

Sparta přivezla na Vysočinu silný výběr. Kromě největší letní posily Davida Výborného také Jaroslav Hlinku, Tomáše Netíka či mladého brankáře Filipa Novotného. A sedmnáctiletý jihlavský odchovanec si na trávníku počínal velmi dobře. „Užil jsem si to, bylo to příjemné. Navíc to mám kousek domů,“ usmíval se Novotný.