Protasenja za Duklu hrát nebude, v úterý skončil

30.07.2008 / Eva Streichsbierová

Působení nadějného juniora Anatolije Protasenji v jihlavském klubu mělo jepičí život. Minulý týden se osmnáctiletý útočník zapojil do přípravy s prvoligovým juniorským mužstvem Dukly a v úterý v něm skončil. „Neuměl se rozhodnout. Ve hře byl u něj kromě Jihlavy ještě jeden tým. Tak jsme mu to ulehčili a poslali ho pryč,“ prozradil hlavní kouč jihlavských mladíků Aleš Totter.

Zklamaný byl z jednání mladého hokejisty také jednatel Dukly Bedřich Ščerban. „Ještě minulý týden mi tady tvrdil, že chce jenom do Jihlavy, že splní všechny podmínky. Dali jsme mu šanci i přes to, že jeho předchozí odchod z Dukly nebyl zrovna bezproblémový. Mysleli jsme si, že už je všechno pryč. Pak jsem ale zjistil, že za našimi zády jedná ještě s jedním klubem,“ neskrýval rozhořčení.

V pondělí trenéři juniorky zužovali kádr o čtrnáct hráčů a Protasenja byl jedním z těch, kteří se v mužstvu udrželi. „Právě už kvůli těm vyřazeným klukům, kteří makali naplno, aby do týmu patřili, mě to mrzí,“ svěřil se Ščerban. „O tom, že Tolja uvažuje o jiném týmu, jsem dozvěděl na včerejším aktivu v Praze,“ dodal.

A okamžitě o svém zjištění informoval trenéry. Ti pak na mladého hokejistu uhodili a zjistili, že se informace zakládá na pravdě. „Bylo těsně před tréninkem, takže jsem mu řekl, ať se vysvleče, odevzdá výstroj a že může jít,“ oznámil Totter. „Podle mě on sám neví, co chce. Prostě neumí jasně říct svému agentovi, kde by rád hrál. Nechá se ovlivnit.“

Vyřazením Protasenji se v prvoligovém juniorském týmu uvolnilo jedno místo, které vzápětí zaplnil Josef Brabec. Sedmnáctiletý útočník tak dostal druhou šanci. „A takových hráčů může být víc. Nikdo ještě nemá jisté místo. Pokud se během srpna ukáže, že na sobě některý hráč nepracuje tak, jak si představujeme, vymění ho jiný,“ uvedl hlavní kouč. „Všichni vyřazení kluci s námi zatím dál trénují, než jim najdeme jiné angažmá. Tím pádem jsou připraveni za kohokoliv zaskočit,“ dodal.