Kousal se vrátil, aby potrápil kamaráda Řehoře

31.07.2008 / Eva Streichsbierová

Na ledě Horáckého zimního stadionu probíhá od pondělí pravidelné hecování mezi brankářskou dvojicí Roman Kousal - Milan Řehoř. Zatímco druhý jmenovaný má místo v sestavě prakticky jisté, druhý o něj musí bojovat s cizincem. Situace, která se nápadně podobá té z loňské sezony. „Letos ale udělám maximum proto, abych nakonec vyhrál já,“ hlásí odhodlaně Kousal.

Loni ho o místo připravil Švýcar Kaspar Zgraggen, letos si přijel pro pozici dvojky Kanaďan Dan Giffin. „Tentokrát opravdu neponechám nic náhodě,“ ujišťuje čtyřiadvacetiletý gólman. „Mám sice nabídku ze zahraničí, ale chci raději zůstat doma,“ dodává.

Zahraniční angažmá si Kousal vyzkoušel už loni, kdy zamířil do Lotyšska. Stejným směrem se měl vypravit i letos. Jenomže nakonec všechno dopadlo jinak. „Opravdu jsem si myslel, že znovu budu chytat v Lotyšsku, pak jsem tam ale přijel a zjistil jsem, že se spousta věcí změnila,“ prozrazuje.

Konkrétně prý došlo k výměně ve vedení klubu. „Najednou měli úplně jiný přístup k hráčům. Lotyšsko mě zklamalo. Dá se říct, že jsme se rozešli ve zlém,“ říká Kousal.

V Jihlavě se naopak cítí jako ryba ve vodě. „Rozhodl jsem se, že přijedu pořádně potrápit Řehyho,“ směje se a očima okamžitě hledá svého kolegu. „Na ledě je mezi námi rivalita, ale mimo něj jsme dobří kamarádi,“ spěchá s dodatkem odchovanec třebíčského hokeje.