Dukla na severu Čech nedala gól, herně ale nepropadla

06.08.2008 / Eva Streichsbierová

Úvodní přípravné utkání sice jihlavští hokejisté prohráli, ale ostudu na ledě extraligového Liberce určitě neudělali. Až do 56. minuty zápasu drželi ve Svijanské aréně těsný stav 0:1. Souboj nakonec skončil vítězstvím domácích Bílých Tygrů 3:0. „Na začátek to byl myslím z naší strany dobrý výkon. Kluci bojovali,“ pochválil svoje svěřence hlavní kouč A-týmu Karel Dvořák.

Foto z úvodního přípravného zápasu zde

Spolehlivě zachytal brankář Milan Řehoř. Tomu se dá vytknout snad jen třetí gól, který padl pár vteřin před koncem zápasu z hole Procházky. Jinak si ale úspěšně poradil s téměř čtyřiceti střelami domácích hokejistů! „Byl jsem spokojený,“ uvedl trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

Zato střelci se na úvod přípravy neprosadili. I když několik příležitostí si během utkání v Liberci vytvořili. Ty z kategorie vyložených spálila především trojice Vladimír Říha, Libor Bezděk a Daniel Hodek. „Zatím nemůžu říct, jestli v tomhle složení nastoupí kluci i v sezoně. Myslím, že se to ještě mockrát během přípravy změní,“ přiznal Dvořák.

Na severu Čech chyběli v sestavě Dukly avizovaní Oldřich Bakus a Ladislav Rytanuer, s nimi ovšem nakonec místo Pavla Suka zůstal doma Jaroslav Mareš. „Jarda měl teď v létě klíště a jeho krevní obraz není dobrý. Doktoři mu proto zápas zakázali,“ vysvětlil absenci zkušeného útočníka jihlavský trenér.

Druhé přípravné utkání sehrají hokejisté Dukly Jihlava zítra 7. srpna. Na Horáckém zimním stadionu přivítají v 18:30! Havlíčkobrodské Rebely.