Jsem dřevák, zlobil se na sebe po zápase v Brodě Man

29.08.2008 / Eva Streichsbierová

V přípravném souboji na ledě Havlíčkova Brodu patřil útočník Jiří Man k nejaktivnějším jihlavským hráčům. Brankáře Jaroslava Suchana ohrozil jedenácti střelami mezi tyče, dostal se do dvou samostatných úniků, ale gól nedal. „Jsem prostě dřevák,“ zlobil se na sebe dvacetiletý hokejista.

Foto z derby v Kotlině zde

Když jihlavský útočník unikal brodské obraně v poslední třetině podruhé, zdálo, že si soupeř při jeho odzbrojování pomohl „sekyrou“. „Ne, to byla moje chyba, já jsem si nechal puk moc vzadu a nepočítal jsme, že mě tak rychle dojede. Jak říkám, prostě moje chyba,“ přiznal sportovně Man.

Trenéři ho pro utkání s Rebely poslali nasbírat zkušenosti do prvního útoku vedle Oldřicha Bakuse a Ladislava Rytnauera. „Oba dva to umí parádně hodit, je radost s nimi hrát,“ svěřil se mladík, který by se chtěl letos častěji dostávat na led i do zápasových statistik. „Přesně tak, chci posbírat co nejvíc bodů,“ prozradil Man.

Už dnes sehraje Dukla další přípravné utkání a znovu na ledě rivala z Vysočiny. Tentokrát ovšem pocestuje do Třebíče, kde se pokusí napodobit výsledek 5:2 ze středečního duelu v domácím prostředí. „Už se těšíme až začne liga. Těch přípravných zápasů je nějak moc,“ postěžoval si s úsměvem jihlavský útočník.

Také dnes pošlou trenéři A-týmu Dukly na led několik juniorů, znovu dostanou důvěru David Musil, Luboš Rosendorf, Adam Pometlo a Dan Koltík. „Mladí se snaží. Myslím, že je to pro ně určitě dobrá škola,“ prohlásil asistent hlavního kouče Roman Mejzlík. Utkání s Třebíčí začne dnes v 18 hodin.