Generálku jihlavského týmu obstará souboj se Zlínem

01.09.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavské hokejisty čeká poslední zápasový test před startem nové prvoligové sezony. K dnešnímu přípravnému duelu pocestují na led extraligového Zlína. „Určitě ten souboj budeme brát jako generálku,“ přiznal asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. Konfrontace nevyšší domácí soutěže s první ligou začne na zlínském stadionu v 17 hodin.

Po minulém prohraném utkání v Třebíči došla trenérům trpělivost a včera svým svěřencům pořádně promluvili do duše. „Zatím jsme zůstali u pohovorů, na peníze v tuhle chvíli nikomu sahat nebudeme. Já věřím, že proti Zlínu se kluci vytáhnou,“ prohlásil šéf jihlavské střídačky Karel Dvořák.

Jedinou změnou tak zůstává odchod útočníka Vladimíra Říhy, který si podle vedení klubu hledá jiné angažmá. „Jinak je všechno při starém. I když znovu budeme muset doplnit sestavu o tři juniory – Musila, Kotlíka a Pometla,“ prozradil hlavní trenér A-týmu Dukly.

Ve stavu nemocných či zraněný dál zůstávají Přemysl Duben, Jan Hrbatý a Jaroslav Mareš. „Jarda už začal trénovat, na zápas s námi ale zatím určitě nepojede. Místo toho si dá trénink s juniory,“ uvedl Mejzlík.

Oba dnešní soupeři se v přípravě rozhodně nemohou chlubit dobrými výsledky. Jihlava dokázala ze dvanácti soubojů vyhrát pouhé čtyři a Zlín dotáhl z deseti zápasů do vítězného konce tři.