Jedeme si pro tři body, to je náš cíl, hlásí Ščerban

31.10.2008 / Eva Streichsbierová

Hokejisty Dukly Jihlava čeká tento týden už druhá cesta na led nejhoršího týmu první ligy. Ve středu se představila v Třebíči, kde podlehla 1:3 a pomohla tak soupeři na 15. příčku. Tentokrát zamíří do Berouna. Souboj posledních Medvědů s osmou Duklou začne v sobotu v 17 hodin.

Jihlavský tým letos poprvé nastoupí k zápasu bez trenéra Karla Dvořáka, který v pátek oznámil svoji rezignaci. Místo něj se na střídačku postaví jednatel klubu Bedřich Ščerban. „Situace se musela řešit rychle a my jsme nepřišli na jinou variantu, než, že se tam postavím já,“ oznámil šéf Dukly.

S mužstvem v pátek ráno absolvoval první trénink. „Samozřejmě jsem před kluky předstoupil a řekl jim svoji představu, jak by to mělo fungovat,“ přiznal Ščerban, který naposledy vedl trénink na konci loňského ročníku. „Myslím, že asi pár dnů zase nebudu mluvit,“ usmíval se.

Letos už se dvakrát stal současí realizačního týmu při mistrovských zápasech, ale v obou případech šlo o domácí vystoupení. V sobotu v Berouně se poprvé v roli trenéra objeví také při zápase na ledě soupeře. „Jedeme tam pro tři body, to je náš cíl. Jiný si ani dávat nemůžeme,“ oznámil dočasný hlavní trenér jihlavského A-týmu.

S přípravou svých svěřenců na utkání se Středočechy byl napoprvé spokojený. „Trénink měl tempo, nasazení. Teď je jenom potřeba, abychom to dokázali promítnout do zápasu,“ prohlásil Ščerban. V úvodním vzájemném duelu obou soupeřů se na Horáckém zimním stadionu radovala Dukla z vítězství 2:0.

V Berouně se bude muset trenérská dvojice Bedřich Ščerban, Roman Mejzlík znovu obejít bez Tomáše Hradeckého, Jaroslava Mareše a Lukáše Krupky. Ani jeden z útočníků ještě není připraven naskočit po zranění či nemoci do hry. „Všichni tři už začali trénovat, ale na zápas to zatím není,“ přiznal Ščerban.