Lukačovič v Dukle skončil, trenéry za měsíc nepřesvědčil

10.11.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavský tým opouští obránce Adam Lukačovič. Dvaadvacetiletý rodák z Kopřivnice strávil v Dukle měsíc, během něhož odehrál osm zápasů. Na další spolupráci se ale s vedením klubu nedomluvil. „Hostování už nepřipadalo v úvahu, chtěli po nás, abychom ho koupili a jeho cena nebyla zrovna malá,“ prohlásil jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

Lukačovič si během svého působení v Jihlavě připsal jednu asistenci a v plus mínus bodech patřil k nejslabším hráčům. „Pokud bychom měli dát za nějakého obránce tolik peněz, pak by to musela být opravdová opora mužstva. A to Adam prostě nebyl,“ uvedl šéf jihlavského klubu.

Částka za přestup Lukačoviče se podle něj pohybuje v řádech statisíců. „Povahově je Adam výborný kluk, do týmu ideální. Ale co se týká výkonů, tak on sám uznal, že si za ten měsíc svou hrou o smlouvu až do konce sezony neřekl,“ prozradil současný asistent hlavního kouče Aleš Totter.

O tom, že se svým výkonem nebyl Lukačovič úplně spokojený, vypovídá například i situace z posledního domácího zápasu, v němž po jednom zaváhání ve hře zlomil ve vzteku při návratu na střídačku hůl. Uklidnit se ho následně snažil kapitán týmu Oldřich Bakus.

„Rozhodně to ale nebyl žádný konflikt. Olda chtěl jenom udržet na střídačce pozitivní náladu, i když se v tu chvíli týmu zrovna nedařilo. Nervozita a vztek totiž na výkonu nikomu nepřidá. Navíc, kdyby byly špatné vztahy v kabině, tak bychom určitě nedokázali vyhrát poslední dva zápasy po takovém obratu,“ prohlásil Totter.

Další angažmá mladého beka by se mělo vyřešit ještě tento týden. „Rozhodne se během následujících dvou dnů. Pokud to vyjde, budu to mít konečně blíž domů. Ale jméno toho klubu vám zatím neprozradím,“ bránil se Lukačovič.