Dukla kalkulovat nehodlá, chce uhrát dobrý výsledek

05.12.2008 / Eva Streichsbierová

Půjde Dukla do nadstavbové části ze sudé, nebo z liché pozice? Tuhle tajenku definitivně rozluští sobotní 30. kolo první ligy, v němž jihlavští hokejisté pocestují do Chomutova. „Rozhodně nebudeme spekulovat, ono se to ani nedá. Existuje moc variant, takže nemá cenu o tom přemýšlet. Chceme uhrát slušný výsledek a připsat si nějaké body,“ hlásí hlavní kouč jihlavského A-týmu Bedřich Ščerban. Utkání začne v sobotu v 17.30.

Ve středu Dukla podlehla na ledě Hradce Králové 2:4. Také prý z části kvůli viróze, která se v těchto dnech usídlila v jihlavské kabině. Několik hráčů chybělo i na pátečním dopoledním tréninku. „Tohle se nedá předvídat, prostě chřipka zaútočí a nenaděláte nic. Já ale věřím, že do zápasu už víc kluků neodpadne,“ přeje se trenér.

Každopádně velký otazník visí také nad startem gólmana Milana Řehoře, který se necítil dobře už v minulém utkání. „Uvidíme, jak mu bude ráno. To, že dnes netrénoval, ještě neznamená, že nenastoupí. Milan je zkušený gólman, takže by s tím určitě neměl problémy. Ale zase na druhou stranu není nutné riskovat, mohli bychom ho pak ztratit i na delší dobu,“ obává se komplikací Ščerban.

V případě, že Řehoř nebude moci s týmem odcestovat, nastoupí do branky jako jednička Vratislav Vajner. A záda mu bude krýt junior Petr Navrátil. „Vráťa pracuje velmi dobře, takže by si šanci zasloužil. Ale znovu opakuji, že definitivní složení kádru budeme vědět až v den zápasu,“ vysvětluje šéf jihlavské střídačky.

Postavit do branky proti silnému Chomutovu teprve dvacetiletého gólmana by se nebál ani trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš. „Pokud k tomu dojde, určitě to Vráťa zvládne. Na soupeři nezáleží. Naopak si myslím, že by to pro něj mohla být i výhoda, nastoupit proti takovému týmu,“ tvrdí.

V úvodním letošním vzájemném utkání prohrála Dukla na domácím ledě s favorizovanými Severočechy těsně 3:4. Vítězný gól tehdy vstřelil Jihlavě pětadvacetiletý útočník Petr Domin. Na čele klubové produktivity se ale drží jiní hráči, a to hned dva - útočník Michal Jelínek a obránce Lukáš Pulpán. Oba posbírali 27 bodů. Nejpřesněji střílí v letošním ročníku trojice Petr Jíra, Jaroslav Hašek a Petr Míka. Všichni tři se trefili dvanáctkrát.

V případě jakéhokoliv sobotního vítězství půjde jihlavský tým do nadstavbové části s určitostí ze sedmé pozice, jiný výsledek znamená čekání na to, jak si ve 30. kole povedou soupeři za Duklou. Tedy osmý Havlíčkův Brod a devátý Havířov.