Konečně při mně zase stálo štěstí, radoval se Řehoř

16.12.2008 / Eva Streichsbierová

Časomíra právě odpočítala šedesát minut utkání a jihlavští hokejisté okamžitě zamířili poděkovat svému brankáři. Milan Řehoř pochytal v pondělním souboji na ledě Hradce Králové všech šestatřicet střel a výrazně přispěl k vítězství svého týmu 1:0. „Konečně při mně stálo zase trochu štěstí,“ radoval se čtyřiadvacetiletý gólman Dukly.

Až do pondělního večera měl na kontě jenom jeden zápas, který zvládl bez jediného inkasovaného gólu. V dalších osmi ho o nulu připravila jediná úspěšná trefa soupeře. „Už jsem se smířil, že mi asi není souzeno vyhrát s čistým kontem. Proto jsem o tom v Hradci ani moc nepřemýšlel. Soustředil jsem se hlavně na to, abychom vyhráli,“ prozradil Řehoř.

Trenéři si tentokrát nemohli vynachválit perfektní plnění taktických pokynů. Celý tým hrál podle nich maximálně zodpovědně, chyb dělal minimum. A ty pak všechny vyřešil právě jihlavský gólman. „I já chci kluky pochválit. Všichni hráli to, co měli,“ uznale pokyvoval hlavou jeden z hrdinů pondělního prvoligového utkání.

Dukla dokázala v souboji s Východočechy zapomenout na nepovedené derby s Havlíčkovým Brodem a vyhrála nejtěsnějším možným způsobem. „V sobotu jsme taky nepředvedli špatný výkon, ale chybělo nám štěstí. Teď se snad konečně obrací na tu správnou stranu,“ uvedl Řehoř.

Štěstí však v první řadě přeje připraveným a musí se mu jít naproti. „Po delší době jsem si vzal na trénink zase bílé puky. A asi to pomohlo. Bylo to vůbec poprvé, kdy se mi podařilo udržet čisté konto na ledě soupeře. O to víc mě výsledek 1:0 těší,“ přiznal rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Nejvíc si Řehoř v souboji s Hradcem Králové zachytal v posledním dějství, kdy několikrát vytáhl takový zákrok, nad kterými žasl i trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš. „Kdepak, on si nevzal brejle, takže nemohl vůbec nic vidět,“ dobírala si svého trenéra gólmanská jednička prvoligového A-týmu Dukly.

ve středu čeká na Jihlavu další mistrovský zápas. V 17.30 přivítá na Horáckém zimním stadionu jedno z nejlepších mužstev letošní prvoligové sezony – Chomutov.