Potřetí v letošní sezoně změří Jihlava síly s Chomutovem

16.12.2008 / Eva Streichsbierová

Dalším soupeřem Dukly v nadstavbové části bude Chomutov. Souboj s jedním z největších favoritů letošní první ligy uvidí ve středu Horácký zimní stadion. V tabulce patří Severočechům čtvrtá příčka, Jihlava se vrátila po pondělním úspěchu v Hradci Králové na sedmé místo. Utkání začne ve středu v tradičním čase 17.30.

Na stejné mužstvo narazili jihlavští hokejisté poměrně nedávno. V sobotu 6. prosince si přivezli ze severu Čech debakl 1:6. „V tom zápase nebylo vidět z naší strany absolutně žádné nasazení,“ přiznal útočník Dukly Libor Bezděk. „A taky jsme měli moc špatný pohyb. Ten musíme ve středu hodně zlepšit,“ dodal.

Zkrátka by Jihlava potřebovala zopakovat výkon z pondělního duelu v Hradci Králové, kde slavila těsné, ale velmi cenné vítězství 1:0. „Věděli jsme, že tam musíme bránit střední pásmo, protože Hradec má mnohem širší kluziště než my. No a to se nám povedlo,“ ohlédl se za povedeným soubojem dvacetiletý forvard.

Trenéři ho v poslední době staví do útoku k Jiřímu Manovi a Davidu Dolníčkovi. A právě tato lajna zařídila na východě Čech jediný gólový úspěch zápasu. „To utkání nám sedlo parádně. Mohli jsme být všichni spokojeni,“ pochvaloval si povedený výsledek z Hradce Králové Bezděk.

S Chomutovem už letos Dukla sehrála dva zápasy. Krom toho nepovedeného ze začátku prosince také jeden poměrně vyrovnaný. Před zhruba dvěma měsíci podlehla Severočechům na domácím ledě těsně 3:4. „Pokud budeme plnit všechny pokyny tak jako v pondělí, můžeme klidně porazit i Chomutov,“ prohlásil pelhřimovský rodák.