Dolníček: Kluci z Třebíče mi psali, abych hrál jako obvykle

25.01.2009 / Eva Streichsbierová

Ještě loni nastupoval za Třebíč, teď se ale v jihlavském dresu snažil překazit Horácké Slavii účast v play off. A jako první jí taky přibouchl dveře. Už po sto vteřinách poslal útočník David Dolníček domácí Duklu do vedení. „Gól přišel tak rychle, že jsem si ho ani nestačil užít,“ usmíval se devětadvacetiletý hokejista.

Do té doby se trefil v letošním prvoligovém ročníku pouze čtyřikrát. „Jo, kluci z Třebíče mi před zápasem psali „esemesky“, abych hrál stejně jako obvykle. Tedy bez gólu. Tak jsem jim tam zato jeden poslal culil se jihlavský forvard.

Dukla začala sobotní derby parádně, do utkání doslova vlétla. Už po třech minutách vedla 2:0. „Začátek nám vyšel nad očekávání,“ pokyvoval hlavou Dolníček. Během úvodní třetiny se pak skóre měnilo ještě dvakrát a do kabin se šlo za stavu 3:1 pro Jihlavu.

Hosté z Třebíče sice ve zbytku zápasu dřeli, jenomže recept na domácího brankáře našli znovu až dvě vteřiny před koncem utkání. A to už bylo pozdě. „Třebíč hrála hodně dobře, měli jsme s ní velké problémy. Naštěstí jsme ji nepouštěli do větších šancí a podařilo se nám náskok udržet až do konce,“ radoval se zkušený hokejista.

I když spokojenost mu v duchu přeci jenom malinko hořkla, v Třebíči totiž předtím prožil spoustu sezon. „Trošku nepříjemné to pro mě je,“ přiznal Dolníček. „Ale já mám teď na sobě dres Jihlavy a nemůžu koukat na to, jestli přijela Třebíč nebo třeba Kometa Brno. Musím hrát pokaždé naplno, a vyhrát,“ dodal.

To jihlavský gólman Milan Řehoř si radost z vítězství užíval naplno. Do branky se vrátil po desetidenní pauze zaviněné zraněním a ze čtyřiceti střeleckých pokusů Horácké Slavie pustil za svoje záda jenom dva. „Prvních deset minut na mě vůbec nic nešlo, takže to bylo hodně těžké. Hlavně na psychiku. Nakonec to ale vyšlo dobře,“ oddechl si čtyřiadvacetiletý brankář.