Snad nebude táta moc naštvanej, smál se Novotný

07.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavskému týmu pomohl do čtvrtfinále první ligy a vlastnímu otci tím zařídil předčasnou dovolenou. Sedmnáctiletý gólman Filip Novotný předvedl ve čtvrtém utkání play off na ledě Havířova výborný výkon. Třiceti úspěšnými zákroky přispěl k vítězství Dukly 2:1. „Je to krásný pocit,“ usmíval se po zápase spokojený jihlavský rodák.

Ovšem ne všichni z rodiny talentovaného gólmana byli v pátek večer nadšeni. Jeho otec Marek totiž působí v Havířově v roli sportovního manažera a třetí porážka v sérii předkola znamenala pro Pantery předčasný konec sezony. „No možná bude táta trochu naštvanej, ale snad ne moc,“ culil se mladík, který má v Dukle vyřízený střídavý start z pražské Sparty.

O tom, že domácí pohoda nebude nijak zvlášť narušena, ostatně svědčí i předzápasová konverzace mezi otcem a synem. „Věděl jsem už ve čtvrtek večer, že asi nastoupím a prozradil jsem to tátovi. Popřál mi hodně štěstí a pak mi řekl, že se spolu budeme bavit zase až po skončení série. Do té doby, že jsme soupeři,“ svěřil se jihlavský gólman.

Omezená komunikace však netrvala ani čtyřiadvacet hodin. Dukla čtvrtý zápas s Pantery zvládla a slavila postup do čtvrtfinále. „Na rozbruslení bylo všechno v pohodě, nervózní jsem začal být až o chvilku později. Ale stačilo pár střel a všechno ze mě spadlo,“ uvedl jeden z hrdinů utkání.

S klidem pak přestál i závěrečnou power play domácích. Svému mladšímu kolegovi přišel v době oddechového času popřát na střídačku hodně štěstí i Milan Řehoř, kterému start v utkání nedovolilo zranění palce. „Řekl mi: Hlavně to, prosím tě, udrž,“ prozradil Novotný.

Ve čtvrtfinálové sérii narazí Jihlava na Chomutov. Nejprve se bude hrát ve středu a ve čtvrtek na severu Čech, na Vysočinu se pak boj o semifinále, který se hraje na čtyři vítězné zápasy, přesune v neděli. „Jestli budu chytat? To nevím. Uvidíme, jak rychle se dá Milan do pořádku,“ krčil rameny mladý gólman.