Musíme na Lundella víc střílet, zná cestu k úspěchu Man

13.02.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté spotřebovali už druhý pokus na zdolání soupeře z Chomutova a opět byl neúspěšný. Zatímco v úvodním čtvrtfinálovém souboji držela Dukla čisté konto až do závěru normální hrací doby, ve čtvrtek inkasovala hned po 66 vteřinách. „Soupeře jsme tím dostali do tempa,“ povzdechl si útočník Jiří Man.

Do konce úvodní třetiny inkasovali hosté ještě jednou, a to z hokejky Jaroslava Haška. „V obou případech šlo o hrubé chyby. Takové se nám nesmějí stávat,“ zlobil se po zápase hlavní kouč jihlavského týmu Josef Augusta. „Jinak ale podle mě znovu rozhodly přesilové hry, protože při hře pět na pět jsme nakonec uhráli výsledek 2:2,“ dodal.

Rozdíl mezi hrou v početní výhodě je značný. Dukla se při vlastní přesilovce za celou dobu k pořádné střele téměř nedostane. „Soupeř k nám přistupuje velmi rychle, což nám dělá problémy,“ uznal šéf jihlavské střídačky. „Ale na druhou stranu si myslím, že náš celkový výkon v utkání znovu nebyl vůbec špatný,“ našel přeci jen pochvalu pro své svěřence.

Hosté z Vysočiny i ve druhém utkání hodně podržel mladíček Filip Novotný, který znovu čelil téměř padesáti střeleckým pokusům domácích. „Chytá opravdu parádně,“ uznale pokyvoval hlavou Man. „My bychom ho ale měli víc bránit, protože po něm zase několikrát vystartovali,“ postěžoval si.

Dukla každopádně ani za nepříznivého stavu nesložila v utkání zbraně a nakonec se jí povedlo vymodelovat výsledek do konečné podoby 4:2. Také částečně i díky domácí hvězdě Janu Lundellovi, který v porovnání s jihlavským juniorem, nepůsobí dvakrát jistým dojmem. „Trenéři nám pořád říkají, ať na něj víc střílíme,“ přiznal dvacetiletý útočník Dukly.

A právě jemu střelecká aktivita přinesla gól. Ve druhé třetině prostřelil domácího Fina a snížil na 3:1. Nakonec ale Jihlava na ledě favorizovaného Chomutova prohrála a sérii hranou na čtyři vítězné zápasy ztrácí 0:2. „Asi už se toho do příště moc vymyslet nedá. Musíme hlavně v těch dvou dnech nabrat síly a věřím, že nám pomůže domácí prostředí,“ svěřil se Man.

Regenerace sil bude prvořadým úkolem i podle hlavního trenéra Dukly. „Řeknu vám to takhle, kdyby měly všechny týmy stejné podmínky, což znamená, že by se play off hrálo jenom s osmi mužstvy, tak bychom v Chomutově určitě aspoň jednou uspěli. Tenhle systém prostě zvýhodňuje týmy, které nehrají. Pro nás to bylo šesté utkání v jedenácti dnech, a to není normální,“ rozčiloval se Augusta.

Čtvrtfinálová série se nyní přesune do Jihlavy. Na Horáckém zimním stadionu se bude hrát v neděli a v pondělí vždy od 17.30.