Jihlavští hokejisté dlouho neodpočívali, už zase trénují

15.04.2009 / Eva Streichsbierová

Trenérům jihlavského A-týmu se na úvodním úterním tréninku hlásilo 22 hráčů. Na hřišti v areálu Na Stoupách chyběla pouze dvojice Jiří Man, Jiří Hanzal. „Oba doléčují zraněné rameno. Jirku Mana teď čeká operace,“ prozradil asistentn hlavního kouče Roman Mejzlík. „A zatím s námi nejsou ani Slováci Takáč s Minčákem, protože mají smlouvu až od 1. května,“ dodal.

Odpočinku si hokejisté prvoligové Dukly příliš neužili. Přestože z play off byli vyřazeni už v polovině února, na ledě se potom ještě připravovali až do konce března. A po čtrnáctidenní pauze už pro ně trenéři znovu chystají tréninkové dávky.

„Situace je pro nás mnohem lepší než loni. To byla pauza dlouhá kvůli virovému onemocnění, které mužstvo zasáhlo. Letos toho kluci tolik neztratili, je na co navázat. Prvních čtrnáct dní budeme pracovat jednou denně, pak naběhneme na dvoufázové tréninky,“ prozradil Mejzlík.

Na Vysočině je Dukla prvním mužstvem, které začalo přípravu už v polovině dubna. „Kluci jsou placení klubem, takže by měli dělat, co se jim řekne. My jim oznámili, že se sejdeme po Velikonocích, a taky tady všichni byli. Tedy až na ty čtyři zmiňované,“ uvedl Augustův asistent. „Myslím si, že oni stejně nevydrží dlouho bez tréninku nebo nějakého pohybu.“

Počasí zatím jihlavským hokejistům přeje. Na úvodním setkání je vítala azurově modrá obloha. „Jsme rádi, že nám to takhle vyšlo. Klidně jsme mohli začít i o čtrnáct dní dřív,“ usmíval se Mejzlík. „Snad nám bude přát i nadále, ale samozřejmě máme zajištěný i náhradní program, kdyby se počasí pokazilo,“ prozradil.

S jihlavským A-týmem se začali připravovat také tři junioři – Jan Zelený, Lukáš Vacek a Ondřej Posmyk. „Jsou to kluci staršího ročníku, kteří nematurují. Chtěli jsme jich zapojit víc, bohužel maturita je přednější. Tihle tři by s námi měli chodit pravidelně. A až začne trénovat juniorka, budeme další varianty průběžně projednávat s jejím koučem,“ prozradil trenér.

Kdo byl na prvním tréninku:
Brankáři: Milan Řehoř, Vratislav Vajner.
Obránci: Tomáš Ficenc, Jan Kašpar, Rostislav Malena, Petr Novák, Ondřej Posmyk, Pavel Staněk, Lukáš Vacek, Jan Zelený.
Útočníci: Oldřich Bakus, Libor Bezděk, David Dolníček, Daniel Hodek, Jan Hrbatý, David Jonáš, Lukáš Krupka, Jaroslav Mareš, Ladislav Rytnauer, Vladimír Říha, Pavel Suk.