Dukle začíná dovolená, testy zvládl nejlépe Bezděk

26.06.2009 / Eva Streichsbierová

Nejnepříjemnější část přípravy je u konce, jihlavským hokejistům začíná dovolená. Znovu se sejdou až 27. července, kdy vyjedou na led. „Původně jsme si mysleli, že budeme trénovat ještě teď v pondělí a v úterý, ale nakonec jsme rozhodli, že to ukončíme už v pátek,“ prozradil asistent hlavního kouče prvoligového A-týmu Roman Mejzlík.

Svoji roli v konečném rozhodování prý sehrály výsledky závěrečných čtvrtečních testů. „Trenér Augusta už dopředu řekl, že se všechno bude odvíjet podle toho, jak si kluci při testech povedou. A musím říct, že je zvládli opravdu velmi dobře,“ pochvaloval si přístup hráčů Augustův asistent.

Vidina dřívějšího konce neoblíbené části přípravy byla pro mužstvo viditelně velkou motivací. „Kluci to ale nevěděli,“ usmíval se Mejzlík. „Makali hlavně kvůli sobě. A bylo na nich vidět, že mají radost, když se jim podařilo překonat výsledky z minulých let. Dokázali, že jsou soutěživí,“ dodal.

Ve čtvrtek odpoledne potom uspořádal A-tým Dukly rozlučku, na které byli vyhlášení nejlepší v jednotlivých disciplínách. A samozřejmě i celkový vítěz. „Každý dostal nějakou věcnou cenu, kterou nám pro tu příležitost věnovalo vedení klubu,“ prozradil Mejzlík.

Bez šance na dárek bylo letos pouze pět hráčů. Tři se testů nezúčastnili ze zdravotních důvodů a dva zbývají od nich byli osvobozeni. „Dali jsme věkovou hranici 33 let. A to se týkalo Oldy Bakuse a Dana Hodka. Oba už podobných testů zažili celou řadu, takže jsou dobře prověřeni,“ vysvětloval důvody absence dvou lídrů týmu trenér.

Zdravotní problémy pak nepustily do bojů Pavla Staňka, Ladislava Rytnauera a Juraje Minčáka. „Ten si si ve středu poranil nohu při basketu. Špatně došlápl a asi si pohmoždil vazy,“ prozradil Mezjlík.

Celkové pořadí – prvních šest: 1. Libor Bezděk, 2. Pavel Suk, 3. Petr Novák, 4. Jan Hrbatý, 5. Milan Takáč, 6. Lukáš Krupka

Skok z místa: 1. Marek Benda, 2. Libor Bezděk, 3. Jiří Hanzal, 4. Pavel Suk, 5. Jiří Man

Běh na 400 metrů: 1. Adam Rašner, 2. Pavel Březina, 3. Libor Bezděk, 4. Ondřej Posmyk, 5. Jan Hrbatý

Benčpres: 1. Jaroslav Mareš, 2. Milan Takáč, 3. Ondřej Posmyk, 4. Dan Kotlík, 5. Milan Řehoř

6 x 9 metrů: 1. Jan Hrbatý, 2. Lukáš Krupka, 3. David Jonáš, 4. Petr Novák, 5. Rostislav Malena

Běh na 1 500 metrů: 1. Pavel Březina, 2. Libor Bezděk, 3. Petr Novák, 4. Pavel Suk, 5. Jan Hrbatý