Dukla zahájila přípravu na ledě, brusle obouvá večer

29.07.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté zahájili v pondělí poslední část přípravy na nový prvoligový ročník. O plochu Horáckého zimního stadionu se tento týden dělí s letní školou, takže na led se svěřenci trenérské dvojice Josef Augusta, Roman Mejzlík dostanou až ve večerních hodinách. „Jinak to zařídit nešlo, takže jsme museli pro první dny zvolit trochu jiný systém,“ prohlásil asistent hlavního kouče Dukly.

Přesněji řečeno, dopoledne má mužstvo volno, v 17 hodin je na programu posilovna a brusle obouvají jihlavští hokejisté v čase 20:00 až 21:30. „Všichni kluci jsou v pořádku, nikdo není zraněný ani nemocný,“ pochvaloval si účast na trénincích Mejzlík.

Omluvenku dostali pouze brankář Milan Řehoř a útočník Libor Bezděk. Oba se ještě tento týden připravují s extraligovou Mladou Boleslaví. „Od pondělka už ale budou zase s námi,“ prozradil jeden z koučů Dukly. „Navíc k nám přibyl Michal Kraučuk z Brodu. Vzali jsme ho na zkoušku. Má šanci se ukázat,“ dodal.

Už v pátek odehraje Dukla první ze série přípravných zápasů. Na úvod ji čeká souboj s regionálním rivalem z Třebíče. Hrát se bude na ledě Horácké Slavie. „Složení jednotlivých formací už v hlavě samozřejmě máme, ale zatím ho nebudu prozrazovat. Kdo bude chytat? To je v kompetenci Petra Jaroše (trenér jihlavských gólmanů – pozn. red.),“ uvedl Mejzlík.

Ovšem vzhledem k tomu, že Řehoř je momentálně v Mladé Boleslavi, měl by nastoupit s největší pravděpodobností jeden ze dvojice Marek Benda, Vratislav Vajner. „V prvních třech zápasech dostane příležitost pokaždé někdo jiný,“ oznámil Augustův asistent.

Po zápase s Třebíčí přijde na řadu měření sil s ruským Spartakem Moskva, které začne na Horáckém zimním stadionu v pondělí v 17 hodin. „Pro Spartak to bude určité zpestření tréninku a pro nás šance zahrát si proti kvalitnímu týmu,“ prohlásil sportovní manažer Dukly Patrik Augusta.

V otázce doplnění jihlavského kádru se zatím žádná změna nerýsuje. „Jednáme o několika střídavých startech, ale konkrétní jména vám ještě nepovím,“ bránil se šéf sportovní sekce Dukly. Nakonec ale přiznal, že by se mohl objevit jeden obránce z Mladé Boleslavi. „Pokud oni budou chtít na střídavý start Bezděka, my bychom na oplátku požadovali nějakého beka,“ potvrdil Augusta.

Kdo byl na ledě při prvním tréninku:
Brankáři: Vratislav Vajner, Marek Benda
Obránci: Pavel Březina, Tomáš Ficenc, Jan Kašpar, Rostislav Malena, Petr Novák, Ondřej Posmyk, Pavel Staněk, Milan Takáč, Jan Zelený, Adam Rašner
Útočníci: Oldřich Bakus, Tomáš Čachotský, Jonáš Fiedler, Jiří Hanzal, Daniel Hodek, Jan Hrbatý, David Jonáš, Lukáš Krupka, Michal Kraučuk, Jiří Man, Jaroslav Mareš, Juraj Minčák, Ladislav Rytnauer, Pavel Suk