Duklu čeká druhý zápasový test, přijede Spartak Moskva

02.08.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se v přípravě poprvé představí domácímu publiku. V pondělí 3. srpna v 17 hodin nastoupí na Horáckém zimním stadionu v tréninkovém utkání proti Spartaku Moskva. Ruský klub, který trénuje český kouč Miloš Říha, hraje Kontinentální hokejovou ligu a loni skončil ve čtvrtfinále.

Spartak se připravuje na novou sezonu v Havlíčkově Brodě, kde také v pátek sehrál s domácími Rebely přípravný duel. Po bezbrankové úvodní třetině skončil souboj vítězstvím ruského celku 5:2.

„Je to velmi kvalitní soupeř, který je navíc na ledě o týden déle než my, takže nás určitě pořádně prověří,“ usmíval se asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Jihlava má za sebou páteční zápasový test s regionálním rivalem. Na třebíčském stadionu podlehla Horácké Slavii těsně 1:2. „Po šesti hodinách, které jsme předtím dohromady strávili na ledě, jsme asi nemohli čekat zázraky,“ prohlásil Augustův asistent.

Přesto nakonec našel na utkání i pozitiva. „Myslím, že to určitě nebyl špatný zápas. I když jsme čekali, že padne víc gólů. Přitom šance na ně byly na obou stranách,“ postěžoval si Mejzlík.

Jihlava odjela do Třebíče bez největších opor – brankáře Řehoře, obránců Maleny s Ficencem a útočníků Bakuse, Hodka, Čachotského, Mareše a Bezděka. „Všichni nastoupí až proti Spartaku,“ oznámil trenér.