Jihlavské hokejisty čeká první vystoupení v Tipsport cupu

07.08.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté vstupují do letního Tipsport cupu. K úvodnímu zápasu pocestují do Pardubic, kde se v ČEZ Areně postaví domácímu extraligovému Moelleru. „Jedeme tam s tím, že chceme podat co nejlepší výkon,“ tvrdí hlavní kouč Dukly Josef Augusta. Zápas začíná dnes v 18 hodin.

V sestavě jihlavského týmu by se měl poprvé v přípravě objevit útočník Tomáš Čachotský, kterého v minulých dnech trápila viróza. Naopak zápasový klid mají kvůli zdravotním problémům naordinovaný Pavel Suk a Pavel Březina.

„Už nehodláme nijak zvlášť experimentovat se sestavou, takže kromě marodů nastoupíme kompletní. Nikdo nebude mít volno,“ hlásí trenér, který do branky postaví v Pardubicích Milana Řehoře. Připravený na střídačce bude Marek Benda.

Zatímco Jihlava odehraje na východě Čech svoje první utkání v letním poháru, Pardubice už mají úvodní duel ve skupině C za sebou. Včera se představily ve Vrchlabí, kde bez větších problémů vyhrály 3:0. Čisté konto vychytal hostům Dominik Hašek.

Čtyřiačtyřicetiletý gólman oblékl dres pardubického týmu v soutěžním duelu znovu po dlouhých čtrnácti letech. Návrat legendárního brankáře do české extraligy je pro média před startem nové sezony jednoznačně nejzajímavějším tématem.

Proti Dukle Jihlava však dnes večer zřejmě hrdina zimní olympiády z Nagana nenastoupí. Další příležitost dostane zřejmě až v pondělním duelu se Slavií Praha.

Ve skupině C letního Tipsport cupu je kromě Jihlavy, extraligových Pardubic a Slavie Praha také další účastník nejvyšší domácí soutěže Kladno. A pětici týmů kompletuje už zmiňované prvoligové Vrchlabí.