Dukla se na jeden den přesune do brodské Kotliny

27.08.2009 / Redakce

Regionální rival jihlavských hokejistů, Havlíčkův Brod, si vyhradil pátek 28. srpna 2009 pro souboje s Duklou. Jako první se proti sobě postaví starší dorostenci, po nich na sebe narazí junioři a posledním chodem „Dne s Jihlavou“ bude v 17 hodin utkání prvoligových A-týmů. Všechny duely se odehrají na zimním stadionu v Kotlině.

Áčko Dukly pojede do Havlíčkova Brodu bez hráčů prvních dvou formací. „Původně jsme totiž měli hrát už v deset dopoledne a počítali jsme, že jedna skupina bude trénovat a druhá nastoupí k zápasu. Brod nás ovšem požádal o změnu a nám to trochu narušilo plány,“ uvedl hlavní kouč jihlavského týmu Josef Augusta.

Brankářská jednička Dukly Milan Řehoř však v utkání chybět nebude. „Odjedeme s hráči třetí a čtvrté pětky, další pětku budou tvořit junioři a zbytek sestavy doplní čtyři kluci z druholigového Žďáru nad Sázavou. Jde o Plevu, Smejkala, Havelku a Štěpánka. Spolu s nimi bude hrát Jarda Kuřítko,“ prozradil kouč.

Podle něj má nasazení žďárských hokejistů svoje opodstatnění. „Vesměs to jsou mladí kluci, které nám trenér Žďáru Jarda Benák doporučil. A kdo ví, třeba už v příští sezoně by tady některý z nich mohl hrát. Chceme je vidět v zápase,“ vysvětloval Augusta.