Rytnauer nabízel tisícovku, Řehoř se upsal na doživotí

06.09.2009 / Redakce

Představení nového dresu, autogramiáda prvoligového A-týmu, vystoupení šermířů či umění biketrialisty Josefa Dreslera. To vše bylo k vidění na Fans Day 2009, který pořádalo vedení Dukly Jihlava před startem nového soutěžního ročníku. „Chceme hrát co nejlepší hokej pro fanoušky,“ hlásili společně trenéři i hráči.

Fotoreportáž z Fans Day 2009 ZDE

Jedním z prvních bodů programu byl křest nového dresu pro A-tým Dukly. Toho se ujal jednatel klubu Bedřich Ščerban společně se členem hudební skupiny Divokej Bill Milošem Juračem. Ten byl z netradičního designu dresu, který připomíná půllitr oroseného piva, doslova nadšený. „No tak tohle je paráda,“ reagoval ve chvíli, kdy jeden z moderátorů Zdeněk Drla vytáhl dres na světlo.

Obvykle se sice na podobných akcích křtí šampaňským, ovšem v Jihlavě je k tomuto účelu vhodné jedině pivo. Konkrétně jihlavský Ježek. Už loni byl pěnivým mokem pokřtěn maskot Dukly – rys Fanda. Letos čekala pořádná sprška zpěváka a baskytaristu Jurače, který si na sebe nový dres oblékl. „Ale to nebylo domluveno, že mě takhle zlijete,“ zlobil se naoko.

Poté, co Jurač odjel koncertovat na nedaleký Čeřínek, vystřídali ho na pódiu hráči a trenéři prvoligového A-týmu. Moderátoři Robin Šalamon a Zdeněk Drla si k rozhovoru postupně zvali jednoho po druhém. Jako první dostal mikrofon do ruky trenér Josef Augusta. „Tomuhle týmu věřím. Myslím, že má na to, aby se pohyboval co nejvýš v tabulce,“ uvedl.

Pak už dostali slovo kapitán týmu Oldřich Bakus a Daniel Hodek. Oba patřili v minulém ročníku k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže. „Snad nám to půjde i letos. Hodně také bude záležet, jak to půjde tady pinďovi ze Znojma,“ culil se Hodek na nového spoluhráče z útoku Tomáše Čachotského.

Úplnými nováčky v jihlavském mužstvu jsou letos například brankář Marek Benda či slovenský forvard Juraj Minčák. Ten dostal otázku, který z hokejistů je v kabině největším vtipálkem. Odpověď přišla v podstatě okamžitě – „Ten s maskou a betony,“ prohlásil Minčák a očima přitom hledal Milana Řehoře.

Brankářská jednička Dukly následně prozradila, že během léta podepsala novou životní smlouvu. Jinými slovy - stačil se oženit. A prý na doživotí. „Jo, říkali, že když se podepíšu, budu to mít až do konce života,“ smál se Řehoř.

Jednoznačně nepřehlédnutelným hráčem byl obránce Jan Kašpar. A to kvůli svému plnovousu, který si pěstuje už více než půl roku. „Došlo k tomu tak, že jsem se vsadil s Láďou Rytnauerem. A kdy ta sázka skončí? To, poznáte,“ culil se jednadvacetiletý hokejista. O co v sázce šlo však prozradit nechtěl.

A sdílnější nebyl ani druhý aktér sázky. „Původní záměr byl, udělat z Honzy tak trochu idiota,“ odšpuntoval salvu smíchu na venkovní ploše Horáckého zimního stadionu Rytnauer. Jemu samotnému ale tak úplně do smíchu nebylo. Nebo spíš možná nebude, pokud nakonec prohraje. Jinak by asi těžko chodil s takovou nabídkou. „Pokud některá s dívek donutí v termínu Kašpiho oholit, dostane ode mě tisíc korun. To by šlo ne?“ dožadoval se souhlasu.

Krátce nato už začala autogramiáda, kterou vystřídala módní přehlídka nové kolekce oblečení s logem Dukly Jihlava. Následně fanoušky bavili šermíři a poslední bodem programu bylo vystoupení několikanásobného světového šampióna v biketrialu Josefa Dreslera. Pak už se příznivci Dukly rozešli domů. Ale hned v sobotu 12. září se na Horáckém zimním stadionu objeví znovu. V sobotu totiž startuje prvoligový ročník 2009/2010 a Dukla hostí na domácím ledě rivala z Třebíče.