Úkol pro zápas v Hradci Králové zní jasně - nefaulovat!

15.09.2009 / Eva Streichsbierová

Po výborném domácím vstupu do nové prvoligové sezony, kdy přehráli třebíčského rivala vysoko 7:2, čeká jihlavské hokejisty první cesta na led soupeře. Ve 2. kole se Dukla představí v Hradci Králové. Úvodní buly bude na východě Čech vhozeno ve středu 16. září v 18 hodin.

Zatímco Jihlava si v sobotu na Horáckém zimním stadionu parádně zastřílela, její soupeř prohrál v Chomutově 2:4. „O to víc se teď bude snažit vyhrát doma,“ ví asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. „Jinak máme o Hradci samozřejmě veškeré informace, které jsme mohli získat,“ usmívá se.

Jihlavští hokejisté by na tom měli být po psychické stránce lépe než Východočeši. „Určitě. Navíc nebudeme muset tvořit hru, můžeme se soustředit na obranu a rychlé brejky,“ plánuje trenér. „Rozhodně chceme znovu bodovat,“ dodává.

Do utkání pošlou trenéři Mejzlík s Augustou v podstatě úplně stejnou sestavu, která nastoupila v úvodním derby. Až na drobnou změnu. „Petr Novák se zranil, když byl pomoct Pelhřimovu, ale sportovní manažer pracuje na doplnění kádru,“ hlásí Mejzlík.

Nabízí se otázka, zda by se mohl v dresu Dukly objevit například obránce Jiří Dobrovolný, na jehož střídavém startu se Jihlava dohodla s extrlaigovou Plzní. „Konkrétní jména bych neřešil. Uvidíme. Máme tady juniory a taky Ádu Rašnera, který se s námi připravoval. Prostě variant je víc,“ říká Augustův asistent.

Po zápase s Třebíčí si hlavní kouč Dukly stěžoval na špatný pohyb svých svěřenců. I když nejen na tom by měl jihlavský tým v Hradci Králové pořádně zapracovat. „Taky jsme dělali moc zbytečných faulů. To se nám nesmí stávat. Takže i na tohle téma jsme s klukama hodně mluvili,“ přiznává Mejzlík.