Jihlavské hokejisty čeká další derby, tentokrát v Třebíči

30.10.2009 / Eva Streichsbierová

Podruhé během jednoho týdne narazí jihlavští hokejisté na soupeře ze stejného regionu. V pondělí na domácím ledě porazili Havlíčkův Brod, v sobotu 31. října se vypraví do Třebíče. Souboj osmého týmu prvoligové tabulky se šestým začne na třebíčském stadionu v 17.30. „Poprvé letos budeme hrát derby venku, přesto věřím, že ho zase zvládneme,“ nechal se slyšet asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Speciálně pro něj bude mít nadcházející duel zvláštní příchuť, a to hned ze dvou důvodů. Právě v sobotu totiž oslaví trenér jihlavských hokejistů dvaačtyřicáté narozeniny! Navíc v Horácké Slavii dlouhou dobu působil. „Nejen to, v Třebíči jsem vyrůstal. Tam jsem začínal s hokejem, takže zápasy s ní vždycky budu brát trochu jinak,“ svěřil se Mejzlík. „Ale rozhodovat budou kluci na ledě. Na nich bude záležet, jak se k němu postaví,“ dodal.

První vzájemný souboj obou sobotních soupeřů vyšel lépe Dukle, která se na Horáckém zimním stadionu radovala v polovině září z přesvědčivého vítězství 7:2. „Je pravda, že jsme prohráli hodně, ovšem, kdo ten zápas viděl, tak musí uznat, že o tolik Jihlava určitě lepší nebyla,“ prohlásil šéf třebíčské střídačky Jaromír Šindel. „Každopádně uděláme všechno proto, abychom jí porážku vrátili,“ vzkázal.

Třebíč posbírala v úvodní čtvrtině dlouhodobé části 20 bodů a usadila se na osmém místě. Po úvodní porážce s Jihlavou a nevydařeném souboji s havlíčkobrodskými Rebely nabrala úspěšný směr. Bodovat pak dokázala v devíti západech za sebou. „Mužstvo ukázalo svoji sílu. I když se některé utkání Třebíče nevyvíjelo dobře, dokázala ho aspoň srovnat. To nám se letos ještě nepovedlo,“ vysekl poklonu soupeři Mejzlík.

Ve středečním 15. kole prohrála Horácká Slavia na domácím ledě s Chomutovem 1:3. „Šancí jsme přitom měli spoustu, jenomže produktivita v tomhle zápase, a vlastně i v pondělí ve Znojmě, byla žalostná,“ povzdechl si Šindel. „Tak jsme si ve čtvrtek vzali volno, abychom se na Jihlavu dobře vyspali. Aby kluci dostal pořádný hlad po hokeji,“ dodal se smíchem.

Dukla se v prvních patnácti duelech letošní prvoligové sezony prezentovala nevyrovnanými výkony. V podstatě se neustále točila ve dvouzápasových cyklech. „Pořád to rozebíráme. Chodí za námi do kabiny pan Neveselý (bývalý trenér Dukly a reprezentace – pozn. red.) a ten říkal, že vždycky dvakrát slavíme svatbu a hned na to jdeme dvakrát na pohřeb. Přitom my bychom potřebovali něco mezi tím, takový normální život,“ smál se Mejzlík.

V minulém kole si Jihlava přivezla tři body z Kadaně za výhru 3:2, takže nálada v týmu před sobotním utkáním je velmi dobrá. „Zatím nám v derby vždycky pomáhala bouřlivá kulisa, tak věřím, že i do Třebíče přijde hodně lidí a že se nám zase bude dařit,“ svěřil se s přáním Augustův asistent. Dukla se ovšem bude muset obejít bez obránce Marka Chvátala a zřejmě i bez útočníka Libora Bezděka. „Navíc ještě pořád není stoprocentně fit Lukáš Krupka. Prostě budeme mít starosti poskládat sestavu, ale nějak to určitě zvládneme,“ ujistil.

Zápasy 16. kola – sobota 31. října

Ústí nad Labem – Beroun 17.00
Havířov – Tábor 17.00
Benátky nad Jizerou – Chrudim 17.00
Šumperk – Znojmo 17.00
Kadaň – Havlíčkův Brod 17.00
Třebíč – Dukla Jihlava 17.30
Vrchlabí – Olomouc 18.00
Hradec Králové – Chomutov 18.00