Dukla si chce přivézt body, které doma ztratila

06.11.2009 / Eva Streichsbierová

Bylo to ze strany jihlavských hokejistů nejméně povedené domácí utkání v dosavadním průběhu sezony. O to větší motivaci do odvety by nyní měli mít. V sobotu 7. listopadu čeká Duklu cesta do Šumperku, s nímž ve 3. kole prohrála na vlastním ledě 5:6. „Tehdy jsme podali strašně špatný výkon v obraně. To už se nesmí opakovat,“ burcuje asistent hlavního kouče Roman Mejzlík. Souboj 18. kola začne v sobotu v 17 hodin.

Právě zářijový duel se Salithem prý zanechal na jihlavském mužstvu nejvýraznější stopy. „Těžko jsme se z něj dostávali. Trvalo nám dost dlouho, než se do týmu vrátila určitá pohoda. Už proto doufám, že v sobotu vyhrajeme. Uděláme pro to všechno,“ dušuje se trenér.

Dukla by se ráda o něco víc odpoutala od soupeřů, kteří jí v prvoligové tabulce dýchají na záda. „To je pravda, nějaká pěkná bodová série by se nám moc hodila. Kolem nás je to až příliš vyrovnané,“ souhlasně pokyvuje hlavou Mejzlík.

Jenomže také Šumperk pokukuje po bodech. Jeho současné postavení v tabulce totiž není ideální. Momentálně mu patří až předposlední příčka. „Doma je určitě každý soupeř silný. Navíc Šumperk nedávno změnil trenéra. Ale my se chceme soustředit hlavně na náš výkon, na naši hru,“ hlásí Augustův asistent.

A ta by prý měla být rozhodně úplně jiná, než jakou předváděla Dukla před týdnem v úvodní třetině v Třebíči. „Cesta k úspěchu povede přes dobrou obranu. Nějaký gól jsme schopni dát, takže pokud tohle všechno dodržíme, uspějeme,“ má jasno Mejzlík. „A ještě si taky musíme dát pozor na fauly,“ dodává.

V předchozích dvou soutěžních duelech Jihlava pokaždé střídala gólmana. V Třebíči i doma proti Hradci Králové začal Milan Řehoř, ale utkání pak dochytal Marek Benda. „I v Šumperku začne Milan,“ prozrazuje trenér. „Není potřeba za tím nic hledat, prostě jsme se takhle rozhodli. Všichni o tom vědí,“ tvrdí.

Chybět naopak bude v jihlavské sestavě s největší pravděpodobností obránce Jiří Dobrovolný. Devětadvacetiletý hráč Plzně má problémy s kolenem. „Narazil si ho ve středu proti Hradci, ani ten zápas nedohrál. Takže spíš počítáme, že s námi tentokrát nepojede,“ vysvětluje Mejzlík.

Mimo hru bude znovu také Marek Chvátal, také on má potíže s kolenem. To útok by měl být kompletní. A nejvíc bude Dukla znovu spoléhat na kapitána Oldřicha Bakuse, který se po středečním 17. kole dostal s 23ti body do čela produktivity celé soutěže. Na straně Šumperku vládne statistikám Jiří Hašek. Ten zatím nasbíral 15 bodů za 10 gólů a 5 asistencí.

Zápasy 18. kola – sobota 7. listopadu

Havířov – Znojmo 17.00
Benátky nad Jizerou – Chomutov 17.00
Šumperk – Dukla Jihlava 17.00
Beroun – Tábor 17.30
Třebíč - Kadaň 17.30
Vrchlabí - Chrudim 18.00
Hradec Králové – Havlíčkův Brod 18.00
Ústí nad Labem – Olomouc 5:2