Jihlavští hokejisté vyrazí do Havířova, trenér týmu věří

13.11.2009 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava před sebou mají dlouhou cestu. V sobotním 20. kole první ligy se představí v Havířově. „Tam jsme vždycky odehráli slušné zápasy. A já věřím, že to tak bude i tentokrát,“ ujišťoval hlavní kouč jihlavského A-týmu Josef Augusta. Souboj třináctého celku tabulky se šestým začne na havířovském ledě v 17 hodin.

Po bídném středečním vystoupení v utkání s Benátkami nad Jizerou došla šéfovi Dukly Bedřichu Ščerbanovi trpělivost a druhý den zašel promluvit hráčům od duše.„Bylo to poprvé v letošní sezoně,“ prozradil jednatel klubu. „Řekl jsem jim, že jsem absolutně nespokojený. A nemluvil jsem jen obecně. Naopak, byl jsem konkrétní. Někteří hráči od mě slyšeli tvrdou kritiku,“ dodal.

Nevyrovnané výsledky týmu trápí také trenéry. Přitom práci hráčů v tréninku si nemůžou vynachválit. „Nevím, čím to je, že to pak nedokáží prodat v zápase,“ krčil rameny Augusta. „Všeobecně si myslím, že mladí hráči dnes nejsou schopni čelit nějakému většímu tlaku, mají nízké sebevědomí. Každopádně ale věřím, že v Havířově teď uspějeme,“ svěřil se.

V brance Dukly nastoupí na ledě havířovských Panterů opět dvacetiletý Marek Benda. Záda mu tentokrát bude krýt Vratislav Vajner. „Milan Řehoř je nemocný,“ oznámil kouč. „A bohužel tentokrát ani nemůžeme počítat s Jirkou Dobrovolným. Přesto jsem optimista,“ dodal.

Jednou už v letošní sezoně jihlavští hokejisté Havířov porazili. Na domácím ledě slavili v 5. kole vítězství 4:2. Soupeře tehdy zničil útočník Ladislav Rytnauer, který jeden gól vstřelil sám a na další tři přihrával.

Tabulce klubové produktivity ovšem i nadále vládne kapitán Oldřich Bakus, který v minulém kole nedohrál kvůli zranění v obličeji. Ale v sobotu už by měl být zase fit. „V současné době je Bakus pro Duklu nepostradatelný! Viděli jste to ve středu. Když měl zbytek týmu ukázat, že ho dokáže nahradit, tak to nezvládl. Tak to prostě je,“ prohlásil Augusta.

Lídrem havířovského týmu je po 19ti odehraných kolech útočník Marek Sikora, který má na kontě 12 kanadských bodů za 8 branek a 4 asistence.

Zápasy 20. kola – sobota 14. listopadu

Olomouc – Chrudim 17.00
Havířov - Dukla Jihlava 17.00
Benátky nad Jizerou – Havlíčkův Brod 17.00
Šumperk – Kadaň 17.00
Beroun – Znojmo 17.30
Ústí nad Labem – Tábor 18.00
Vrchlabí – Chomutov 18.00
Hradec Králové – Třebíč 18.00