Fanoušci byli skvělí, pochvaloval si po zápase kapitán Hodek

03.12.2009 / Pavel Zeman

Jihlavští hokejisté ovládají samostatné nájezdy dokonale. Tentokráte o tom přesvědčili znojemské Orly. Do třetice všeho dobrého byli úspěšnější než soupeř a získali důležité dva body do prvoligové tabulky. A protože Olomouc i Hradec Králové prohráli, ztrácí Dukla na třetí místo pouze 5 bodů. „Škoda, že jsme nedali vítěznou branku v normální hrací době. Ale určitě bereme dva body a jsme spokojeni,“ tvrdí Daniel Hodek.

Kapitán jihlavského celku poslal borce z Vysočiny do vedení už po 32 vteřinách hry. „Tam jsme si to narazili dobře v rohu. Já jsem vyjel směrem k modré a vystřelil. Nějak to tam o tyčku padlo,“ popsal svou třináctou branku v sezóně.

Céčko na dresu nosí Hodek od zranění Oldřicha Bakuse. V nové funkci si zatím počíná obstojně. Svůj tým dovedl ke čtyřem vítězstvím z celkových pěti pokusů. Malou kaňkou na jinak výborné statistice je fakt, že tři z těchto výher patří do kategorie dvoubodových. „Šance na to máme, abychom rozhodli v normální hrací době, ale dáváme strašně málo branek. Dobré je, že máme tu sílu, dotáhnout to do vítězného konce v nájezdech,“ nachází pozitivum.

Bakuse, který si ještě minimálně dva měsíce od hokeje odpočine, zastupuje na pozici prvního centra Radek Hubáček. Do Jihlavy přišel výměnou za Jiřího Hanzala a mezi Hodka s Čachotským zapadl bez problému. „S tím, že Olda Bakus vypadl, se nedá nic dělat. S Radkem si taky rozumíme a určitě to není vyloženě špatný,“ souhlasí Hodek.

Jeden rozdíl však přeci jen ve hře první pětky vidí. „Musíme vylepšit přesilovky, abychom si to lépe hodili a dali nějaké branky. Tam to ještě trošičku vázne,“ přiznává.

Ve Znojmě rozhodly o vítězi až nájezdy. Stejně tomu bylo i v předchozích zápasech s Chrudimí a Táborem. Vždy se k prvním třem pokusům rozjeli stejní hokejisté – Rytnauer, Hodek, Čachotský – a vždy to přineslo své ovoce. „Věříme si na to. Kdyby ne, tak na ten nájezd jít nemůžeme. Vyšlo nám to v Táboře, takže to tak děláme dál. Vychází to, dělá to body, ale nakonec ono je jedno, kdo ten gól dá, hlavně, že to tam z těch nájezdů padá,“ ví zkušený útočník.

Napínavé derby si ve znojemské Hostan aréně užívaly dvě tisícovky diváků. Početná skupinka fanoušků dorazila také z Jihlavy. „Fanoušci byli opravdu fantastičtí. My jim můžeme jenom děkovat, že nás přijeli takhle podpořit až do Znojma,“ nešetřil po zápase chválou kapitán vítězného celku.