Před Vánoci ještě do Vrchlabí

21.12.2009 / Pavel Zeman

Poslední zápas před vánoční přestávkou čeká hokejisty jihlavské Dukly. V Elektromont Aréně se na ně chystá mužstvo z Vrchlabí, za které válí Radek Hubáček. Šikovný centr působil na Vysočině celý měsíc, poté se podle dohody pakoval zpět směr Krkonoše. Utkání 33. kola začíná v pondělí 21.12.2009 od 18:00.

Pikantní příchuť bude mít utkání i pro útočníka Martina Filipa. Po Radovanu Bieglovi druhý nejstarší muž vrchlabské sestavy v posledním vzájemném měření sil fauloval ikonu jihlavského klubu, Oldřicha Bakuse, tak nešťastně, že do té doby nejproduktivnějšímu hokejistovi první ligy přivodil nepříjemné zranění. Zlomená ruka vyřadila mozek Dukly na dlouhou dobu z provozu.

Pondělní souboj bude už dvanáctým v řadě bez Bakuse. Během těchto zápasů dokázala Jihlava sedmkrát zvítězit a pouze čtyřikrát odešla z ledu se sklopenou hlavou.

Dukla momentálně prožívá období „Jednou dole, jednou nahoře“. Po prohraném utkání přichází automaticky vítězství. Pokud by tomu tak bylo i na dále, znamenalo by to, že by se z Vrchlabí vracela s vítězným pocitem. V minulém kole totiž podlehla Znojmu.

Během prvních čtyř minut prohrávala 0:3 a ve zbytku zápasu již nebylo o co hrát. Prohra 1:5 odpovídala průběhu hry. „Jedeme do Vrchlabí, abychom tenhle výsledek napravili. Jsem přesvědčený, že tam podáme stoprocentní výkon. Ne ten, který jsme předvedli proti Znojmu,“ uvedl brankář Marek Benda.

Výpadek z derby se Znojmem nechtějí hokejisté z Vysočiny na vrchlabském ledě v žádném případě opakovat. „Musíme se vrátit zpátky na zem. Možná nám ta facka pomůže, možná ne. Já doufám, že náš výkon proti Vrchlabí bude o hodně lepší,“ nechal se slyšet trenér Roman Mejzlík.

Ostatní zápasy 33.kola: 17:30 KLH Chomutov - HC Berounští Medvědi, SK Horácká Slavia Třebíč - HC Rebel Havlíčkův Brod, Orli Znojmo - HC Olomouc, 18:00 HC VCES Hradec Králové - HC Chrudim, Sportovní klub Kadaň - HC Slovan Ústečtí Lvi, Hockey Club Tábor - HC Havířov Panthers, Salith Šumperk - HC Benátky nad Jizerou.

VRC - JIH 3:1 (14.2.2008) JIH - VRC 7:2 (18.2.2008)
Jan Čaloun (9+6) Tomáš Čachotský (14+22)
Jan Čaloun (9) Daniel Hodek (15)
Martin Filip (12) Tomáš Čachotský (22)
V loňské sezóně oba vzájemné zápasy vyhrálo Vrchlabí, letos Dukla.
Třikrát skončilo vzájemné utkání vítězstvím Vrchlabí v poměru 4:3.
Doma Vrchlabí naposledy prohrálo 25.11. s Třebíčí (4:8).