Mladší dorostenci si zpestřili Silvestr zápasem s Kanadou

31.12.2009 / Jakub Mezlík

Poslední den roku 2009 zavítal na Horácký zimní stadion zámořský tým. S mladšími dorostenci Dukly změřil síly výběr Kanady, na jihlavském ledě však proti čtvrtému týmu extraligové skupiny střed neuspěl. Mužstvo trenéra Jungwirtha zvítězilo 7:3. „Dostali jsme nabídku hrát s kanadským výběrem, který má označení AAA, což je jakoby ta největší kvalita a myslím, že to pro nás byla dobrá konfrontace. Od soupeře bychom se mohli učit blokování střel, Kanaďané nám jich zblokovali asi 10 až 15, to se u nás moc nevidí,“ hledal pozitiva kouč.

Mladší dorostenci nastoupili ve čtyřech kompletních pětkách, zapojili i méně využívané a mladší hráče, v brance se vystřídali Krejčík se Šlapáčkem. Dvakrát se do kanadské sítě trefili Jan Štěrba a David Kuchyňa, další jihlavské branky přidali Jakub Pavlas, Michal Norek a Tomáš Střecha.

Kanaďané drželi s Duklou krok pouze v úvodu, postupně jim však začali docházet síly. „Jsou v Evropě už asi deset dní, v nichž odehráli dvanáct zápasů, což bylo znát. Ze začátku dobře bruslili, pak už byli hodně unavení,“ řekl Jungwirth.

Domácí mladší dorostenci uspěli i v pozápasových samostatných nájezdech, v pěti sériích se přesně trefil pouze jihlavský Adam Uhlíř.