Novák: Divím se, že divákům za střídačkou někdo nerozbije hubu

14.02.2010 / Jakub Mezlík

Derby mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem provázejí tradičně bouřlivé emoce a nejinak tomu bylo tentokrát. Po velmi vyrovnaném průběhu se tentokrát z výhry radovali Rebelové, jejich kouč Petr Novák však kromě radosti z vyhraného zápasu volil na tiskové konferenci i ostrá slova zejména k divákům nad střídačkami, kteří už byli několikrát kritizováni také ze strany domácích trenérů. „Je tady super kotel, ale když vám někdo hrozí smrtí matky a babičky, tak to je trapné,“ stěžoval si Novák.

Trenéři obou týmů se po zápase shodli, že sobotní zápas vyhrál podobně jako předchozí duel šťastnější z dvojice rivalů, remíza po dvou utkáních je tak nejspíše spravedlivá. „Byl to parádní hokej a ta série bude ještě dlouhá,“ prorokuje Novák. „Jen doufám, že bude v Brodě inteligentnější atmosféra,“ nadnesl.

Nelíbilo se mu totiž chování lidí nad střídačkami. „To řvou i ženský, to je strašný. Tohle se jinde nestane. Nechci samozřejmě urážet všechny, to jsou jen určité typy lidí. V Praze nechtěli lidi s dětma chodit na Spartu, tady to za chvíli bude to samé. Já bych si sem netroufl vzít ani svoji manželku,“ nebral si servítky svým typickým způsobem havlíčkobrodský kouč.

„Normálně by těm lidem někdo rozbil hubu, já se nedivím panu Augustovi staršímu ani dosavadnímu trenérovi, že jsou z diváků nad střídačkou znechucení. Já vám řeknu, to jsem ještě na žádném stadionu neviděl, tihle lidi by vůbec neměli chodit na hokej,“ uzavřel Novák své povídání.